iBooks krijgt collectie-functie en AirPrint

iBooks krijgt binnenkort een update met Collections en meer opties voor PDF-bestanden, zoals een mailfunctie en printen met AirPrint.

ibooks collectionsApple’s eigen applicatie iBooks voor het lezen van digitale boeken werkt eigenlijk prima, al zijn er nog wel wat wensen voor extra functies. Bij een grote boekencollectie raak je bijvoorbeeld al snel het overzicht kwijt. Er zijn nu aanwijzingen voor een toekomstige update, waarbij de app een extra knop Collections krijgt. Daarbij zou je je boeken meer op soort kunnen indelen. Naast deze gelekte screenshots staan er ook aanwijzingen in de gisteren verschenen uitgave van de iPhone-gebruikershandleiding.


iphone ibooks collectionsDaarin wordt gesproken over het “maken, hernoemen en wissen van een collectie”. Er blijkt ook uit de tekst dat je een nieuwe collectie kunt aanmaken, met de mogelijkheid om zelf een naam te kiezen. Een dergelijke collectie kun je later hernoemen of wissen. De collecties ‘Boeken’ en ‘PDF’ zijn standaard aanwezig en kunnen niet gewist worden.

Bovendien krijgen mensen die PDF-bestanden via iBooks lezen de mogelijkheid om documenten te mailen en te printen via de in iOS 4.2 geïntroduceerde functie AirPrint. Er is niet bekend wanneer de nieuwe functies in iBooks beschikbaar komen. Apple is niet gebonden aan releases van het iOS, waarvan versie 4.3 voor december op de rol staat, als we de geruchten mogen geloven.

Informatie

Laatst bijgewerkt
26 november 2010 om 19:54
Onderwerpen
,
Categorie
Boeken

Reacties: 19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.