iWijnhuizZ voor iPhone: wijn bestellen en betalen via PayPal

iWijnhuizZ is een Nederlandse app, die als eerste het betalen via PayPal vanuit een iPhone-app mogelijk maakt.

wijnhuizzApple heeft voor het kopen binnen apps de optie om In App-aankopen te doen. Grote nadeel daarvan is dat je een behoorlijk fors deel aan Apple moet afdragen: 30%. Er zijn alternatieven: zo is het sinds kort mogelijk om via PayPal te betalen. iWijnhuizZ is de eerste Nederlandse applicatie die daar gebruik van maakt. Bij betalen via PayPal zit je als verkoper ook aan transactiekosten vast, maar het is een stuk minder dan de 30 procent die Apple rekent. De applicatie is gemaakt door Sixpack Mobile Applications.


iwijnhuizziWijnhuizZ is een applicatie waarmee je wijnen kunt bekijken, bestellen en betalen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de mobiele betaaloplossing van PayPal. Het is voorzover wij weten de eerste Nederlandse implementatie van deze m-commerce-oplossing met PayPal.

Volgens Boudewijn Verkerk, directeur van Sixpack is PayPal momenteel het enige bruikbare alternatief voor In App-aankopen:

De mobiele betaalmogelijkheid van PayPal is momenteel de enige mobiele, gebruiksvriendelijke en veilige betaalmogelijkheid die rechtstreeks vanuit een iPhone app kan worden gebruikt. Gebruikers blijven voor het betalen ‘binnen de app’ en hoeven niet via een internetpagina hun creditcardgegevens af te geven.



Ronald Toet, directeur van wijnhuizz.nl, is zijn online wijnwinkel begonnen omdat wijnliefhebbers de normale slijters te elitair en de supermarkt te beperkt vinden qua aanbod en kwaliteit.

Met deze app is het mogelijk om overal en altijd een uitstekende wijn te bestellen, eenvoudig en snel, direct vanaf je mobieltje. De iPhone app biedt houvast voor wijnliefhebbers die wel eens andere soorten wijnen willen proberen, maar eenvoudigweg niet weten waar ze moeten beginnen en al helemaal niet te veel geld willen betalen voor middelmatige wijn.

iwijnhuizz iphone app



In de app kies je per categorie (S, M, L of XL). Je krijgt daarbij details van de wijn te zien, zoals een afbeelding van de fles, de omschrijving en de prijs. Vervolgens kies je het gewenste aantal flessen en plaatst deze in de ‘wijndoozz’ (winkelwagen). Om te bestellen heb je een account nodig bij wijnhuizz.nl, die je vanuit de app meteen kunt aanmaken. Je hebt voor het afrekenen bij PayPal natuurlijk ook een PayPal-account nodig. Een andere optie is om (met toeslag) onder rembours te laten bezorgen. Binnen een paar dagen staat een TNT-bezorger met de bestelde wijnen voor de deur.

iWijnhuizZ haalt de productinformatie uit de centrale database van wijnhuizz.nl, zodat je altijd actuele informatie bij de hand hebt.

Downloaden: iWijnhuizZ (gratis)

Reacties: 18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.