Yahoo introduceert Voice Search voor iPhone

Yahoo introduceert Voice Search voor de applicatie Yahoo Mobile. In tegenstelling tot de spraakfunctie van Google moet je wel op een knopje drukken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

yahoo mobile voiceBij Google was het al mogelijk: zoekopdrachten invoeren met je stem. Yahoo heeft nu een update voor de iPhone-applicatie Yahoo Mobile uitgebracht, waarbij het ook mogelijk is gesproken zoekopdrachten in te voeren. De optie is overal beschikbaar waar je een zoekvak hebt, dus niet alleen bij de zoekmachine. Je moet daarvoor op een knop drukken, terwijl het bij Googles spraakapplicatie voldoende is om de telefoon naar je oor te brengen. Google overtrad daarmee wel de SDK-regels van Apple, maar kwam ermee weg. Bij het onderdeel My interests kun je ook een nieuwe opdracht invoeren, maar zoals vaak gaat dat niet helemaal foutloos.


‘Kite surfing’ leverde als resultaat ‘Kate Hudson’ op en met Nederlandse zoekopdrachten kan Yahoo! vanzelfsprekend ook nog niet omgaan. Duidelijk in het Engels spreken en niet te moeilijke woorden gebruiken is dus de oplossing.

De spraakfunctie ziet ook in oneSearch voor de BlackBerry Bold, Storm, Flip en Curve 8900. Op sommige Windows Mobile-toestellen is het ook beschikbaar. Een paar dagen geleden kondigde Yahoo nog aan dat ze zich op de mobiele website en de iPhone gaan concentreren en weinig nieuwe functies voor andere toestellen gaan uitbrengen. Blijkbaar lag Voice Search nog op de plank. Google’s oplossing is al zo’n 6 maanden beschikbaar.

Downloaden: Yahoo Mobile 1.1 (gratis, alleen US App Store)
Meer info: CNET

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.