AirPort firmware-update lost Wi-Fi-problemen iOS-apparaten op

Een update voor de AirPort Base Station lost Wi-Fi-problemen op met iOS-apparaten die proberen te verbinden via 802.11n.

Apple AirPortApple heeft firmware-update 7.6.4 uitgebracht voor alle AirPort basisstations die gebruikmaken van de 802.11n-standaard voor Wi-Fi-verbindingen. Deze nieuwe firmware-versie is zeer relevant voor iOS-gebruikers: Apple heeft namelijk een Wi-Fi-probleem opgelost dat speelde met iPhones, iPads en iPods die met een AirPort-station wilden verbinden. Deze bug zorgde ervoor dat de de Wi-Fi-verbinding op willekeurige momenten werd verbroken.


In de update-omschrijving meldt Apple de volgende veranderingen:

  • Probleem opgelost dat ervoor kon zorgen dat een Time Capsule meldde dat een backupdisk in gebruik is.
  • Probleem opgelost dat een IPv6 Tunnel-error kon veroorzaken
  • Probleem opgelost dat ervoor kon zorgen dat de Wi-Fi-verbinding met iOS-apparaten soms verloren ging.

Je kunt de firmware-update voor de AirPort Base Station en Time Capsule installeren vanaf een Mac met OS X, maar het is ook mogelijk om de AirPort-app voor iOS te gebruiken. Er verschijnt binnen deze app een badge naast alle AirPort-stations die kunnen worden bijgewerkt, iets dat je na een tap en het invoeren van het wachtwoord gelijk kunt doen. Een uitgebreide uitleg over het installeren van een nieuwe firmware-versie vind je op Apple’s website.

Downloaden: AirPort configuratieprogramma (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Reacties: 22 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.