Heet: trending nieuws volgen zonder account

Heet - Discover Trending News is een iPhone-app waarin je nieuws en diepgang op allerlei populaire Twitter-onderwerpen te zien krijgt.

Heet nieuws-app iPhoneHeet is een nieuwe applicatie om je op de hoogte te houden van het nieuws, en dan weer net even op een andere manier dan je gewend bent. De applicatie vergt geen account, maar baseert zich op Twitter om te kijken wat de veelbesproken, ofwel trending, nieuwsonderwerpen zijn. Naar aanleiding daarvan verzamelt de applicatie artikelen van zoveel mogelijk erkende bronnen over dat onderwerp. Zo kan je nu bijvoorbeeld artikelen lezen met steeds andere inzichten over de nieuwe paus of de Samsung Galaxy S4.


Het aanbod van trending topics op Twitter lijkt bepalend voor de selectie onderwerpen in Heet. Omdat trending topics nog wel eens dubbelen, lijkt dat een nadeel. Maar dat is het niet persé. Zo lees je over de nieuwe paus in de onderwerpen White smoke, Pope Francis I, Jorge Mario Bergoglio, Catholic Church en Sistine Chapel. Vijf verschillende aankondigingen dus, maar wel met steeds net iets andere inhoud. In het laatste geval gaat het over de inauguratie van de nieuwe paus, bij de eerste meer over het kiezen van een nieuwe paus in het algemeen. Bij een tik op een onderwerp wordt een overzichtelijke, doorscrollbare lijst nieuwskoppen van erkende Engelstalige bronnen gehaald. Die artikelen kan je vervolgens in de app lezen.

De opzet van Heet is heel aardig. Waar we de afgelopen tijd nieuws-apps zagen die zich erop richtten nieuws zo kort mogelijk te brengen, en twee artikelen over hetzelfde onderwerp in een app als Flipboard of Zite al snel storend zijn, daar is het in Heet logisch. Kijk je naar de Samsung Galaxy S4, dan zie je meteen dat de applicatie er zo voor zorgt dat het nieuws wordt uitgediept. Je leest er algemene eerste impressies, waarom de S4 beter is voor het bedrijfsleven dan de iPhone 5, een ‘alles wat je moet weten’ artikel, maar ook dat de beurs slecht reageert op Samsungs nieuwste toptoestel. Het blog Gizmodo stelt daar tussenin de vraag ‘Hoe teleurgesteld ben je door de Galaxy S4?’

Heet hoofdmenu trending news iPhone Heet Discover Trending nieuws

Van de artikelen wordt vaak slechts een gedeelte geladen in een leesweergave. De rest lees je in de originele weblayout van een site. Alleen vanuit de leesweergave kan je echter een artikel delen. Op Twitter, Facebook en e-mail, welteverstaan. Onze ervaring leert wel dat je er snel bij moet zijn als je een artikel wilt lezen: de volgende keer dat je een onderwerp opent, kan het maar zo verdwenen zijn. Helaas ontbreekt een favoriet- of lees later-functie.

Je komt Heet binnen bij de Top Trends, maar kan ook voor de rubrieken technologie, nieuws, sport en entertainment kiezen. Per rubriek kan je instellen of je pushberichten voor nieuwe trending onderwerpen wilt ontvangen, en eveneens kan je aangeven welke rubriek je wilt zien bij het openen van de app. Een zoekfunctie die op elk getweet onderwerp met Engelstalige artikelen erover zoekt, maakt het af. Het onderstreept Heet als slimme applicatie om ten tijde van tijden waarin nieuws zo vluchtig mogelijk moet worden gebracht, toch zo snel mogelijk diepgang over een onderwerp te krijgen.

Downloaden: Heet: Discover Trending News (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Informatie

Laatst bijgewerkt
15 maart 2013 om 20:33
Onderwerp
Categorie
Nieuws

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.