iKEY2: Nederlandse oplossing kan voordeur openen met iPhone

De 18-jarige Nederlandse student Jemer Holtes heeft een systeem ontwikkeld waardoor je deuren kan openen en sluiten met de iPhone. Hij maakte een applicatie die deel uitmaakte van het iKEY2-deurvergrendelingssysteem.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

iKEY2 deuren openen met iPhoneAls je een digitale chipkaart hebt om je auto te openen, waarom zou je dan niet de voordeur van je huis kunnen ontgrendelen met de iPhone? De 18-jarige Nederlandse student Jelmer Holtes zorgde ervoor dat het mogelijk is. Op verzoek van een bedrijf ontwierp hij de applicatie iKEY2 waarmee je deuren en toegangspoorten kan aansturen. Middels een webbox die in contact staat met de deurvergrendeling en een router, kan je met de iPhone op afstand opdracht geven een deur van het slot te halen.


Jelmer Holtes student iKEY2iKEY2 is niet alleen de naam van de app, maar van het hele systeem waarmee je het op afstand openmaken (en sluiten) mogelijk maakt. Het is mogelijk om meerdere smartphones met de app toegang te geven tot het netwerk. Volgens Holtes hoef je bij verlies of diefstal van je telefoon slechts de beveiligingscode van de app op de computer te veranderen, om je deur niet op afstand te laten openen. Omdat het signaal niet langs externe websites en diensten gaat, zit je niet vast aan een lidmaatschap.

In de applicatie kan je meerdere deuren openen die je met de app kan bedienen. Indien er een camera bij een deur hangt, kan je daarop inloggen met de applicatie zodat je kan zien wie voor de deur staat.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

De iKEY2 wordt verkocht als een product van Mastermate Building Control, een groothandel in hang- en sluitwerk die ook de modules verkoopt om de deuren gereed te maken voor de iKEY2.

Downloaden: iKEY2 (€0,79)

Reacties: 30 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.