Files update 1.0.1 – voor Windows nog steeds niet vlekkeloos

Je iPhone als harde schijf gebruiken en bestanden kunnen openen, kan erg handig zijn. Files is zo'n applicatie maar wanneer je het met Windows wilt gebruiken, kun je beter nog even wachten, of één van de alternatieven aanschaffen.
Ramy Mobarak - · Laatst bijgewerkt:

Een applicatie als Files kan best handg zijn. Niet alleen om je iPhone als externe harde schijf te gebruiken zodat je het er later weer vanaf kunt halen. Nee, ook juist om de bestanden gewoon op je iPhone te bekijken. Files ondersteunt afbeeldingen, audio-bestanden, video’s, documenten (PDF’s, MS Office, Apple iWork) en webpagina’s.
Helaas voor Windows-gebruikers werkte versie 1.0 niet zo goed en versie 1.0.1 heeft ook niet veel verbeterd.


Mac-gebruikers kunnen eenvoudig connectie met de iPhone maken door in Finder verbinding te maken met een server, namelijk de iPhone. Na het intikken van het IP-adres en het openen van Files op de iPhone, heb je verbinding. Op een Windows-machine is het wel even anders.

Voordat je begint: wanneer je een 64-bits Vista hebt, kun je geen verbinding vanuit Windows Verkenner maken. Je bent dus verplicht extra software op je PC te installeren, of je hebt de applicatie voor niets aangeschaft. Wanneer je Windows XP of een 32-bits Vista hebt, dan heb je iets meer geluk.

Het wordt aangeraden de WebDAV-update van Microsoft te installeren. Ach, kleine moeite. Ook zonder de laatste Service Pack kun je vaak geen verbinding maken, maar goed, ook dat hebben de meesten wel geïnstalleerd.

Vervolgens kun je onder ‘Deze Computer’ (XP) of ‘Computer’ (Vista) het netwerk instellen. Tot nu toe valt het nog wel mee, maar wanneer je verbinding wilt maken, moét je je regionotatie op ‘Verenigd Koninkrijk’ of ‘Verenigde Staten’ zetten. Dit zorgt ervoor dat de datum in het Engels weergeven wordt, en dat telefoonnummers op Amerikaanse of Engelse wijze weergeven worden. Hopelijk vindt je het niet erg, anders was het waarschijnlijk een miskoop.

Het toevoegen van bestanden aan de Public-folder is ook niet mogelijk, of Guest Access nu aan of uit staat.

Laten we hopen dat de maker zich aan zijn woord houdt en het deze maand nog in een update op zal lossen.

Files kost €5,99 in de App Store: Files 1.0.1.
De website van de maker, inclusief een FAQ.

Alternatieven zijn DataCase, MobileFinder, en FileMagnet.

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.