Review: Just Mobile Xtand, bureauhouder voor iPhone en iPhone 3G

Review van de Just Mobile Xtand, een bureauhouder voor de iPhone in de vorm van een iMac-voet. Deze metalen bureauhouder is praktisch en ziet er mooi uit.

Bij de eerste generatie iPhone kreeg je nog een dock meegeleverd om je iPhone tijdens het synchroniseren en opladen in te zetten, of gewoon om te gebruiken als bureauhouder.
Bij het nieuwe 3G-model echter is dit niet meer het geval. Als je je iPhone niet zomaar op je bureau neerlegt, zul je zelf een dock of houder aan moeten schaffen. De fabrikant Just Mobile heeft sinds kort een houder op de markt gebracht waarvan het uiterlijk is afgekeken van de Apple iMacs, en dat levert een erg mooi product op.

Verpakking en inhoud van de Just Mobile Xtand

Misschien niet het belangrijkste aspect aan dit product is de verpakking, maar toch de moeite waard om te vermelden: de doos waar de Xtand inzit doet veel denken aan de originele verpakking van een iPhone. Het materiaal is grotendeels hetzelfde en de afmetingen liggen ook niet bijzonder ver uit elkaar. De doos gaat op dezelfde manier open en ook de manier waarop het product in de doos zit is te vergelijken met de iPhone-doos.

Zoals gezegd, niet echt belangrijk… maar toch een leuk detail.

Als je de doos openmaakt is de X-vormige houder het eerste wat je ziet. Zodra je verder kijkt in de doos vind je de standaard waar de houder opgeschroefd moet worden, verpakt in een plastic zakje. Op de houder zitten standaard de rubberen hoekjes voor het 3G-model, maar de 2G-rubbertjes zitten er ook netjes bijgeleverd in een apart zakje. Na het uitpakken van de onderdelen is het een kwestie van de houder op de standaard schroeven en je Xtand is klaar voor gebruik.

Gebruik van de Xtand

De iPhone past precies in de houder en de rubberen hoekjes zorgen ervoor dat je apparaat niet beschadigt. De achterkant van je iPhone komt niet in aanraking met de houder, hij steunt volledig op de hoeken. Je apparaat zit stevig genoeg vastgeklemd om hem te gebruiken in de houder, maar niet zo stevig dat je moeite moet doen om hem eruit te halen. Precies goed dus, als je de iPhone veel gebruikt.

Je hebt geen moment het idee dat je iPhone eruit zal vallen; het voelt erg solide aan. Alle connectors en knoppen zijn te gebruiken terwijl de iPhone in de Xtand staat. De camera daarentegen kijkt deels tegen de houder aan en is dus niet optimaal te gebruiken in de stand. Achterin de houder zit een ronde uitsparing om je kabels netjes door te laten lopen.
Onderop de standaard zitten rubberen voetjes die ervoor zorgen dat je de stand niet al te makkelijk kan verschuiven en die doen hun taak prima. Als je de iPhone gebruikt blijft het prima op zijn plek staan.

De Xtand weegt praktisch niks; dat is een goed punt maar kan tevens voor sommige personen ook een nadeel zijn. Omdat de voorkant van de houder niet verzwaard is, kan hij licht achterover kiepen als je met te veel kracht op het bovenste deel van je scherm gaat drukken. Je zult echter geweld toe moeten passen wil je hem echt helemaal omduwen, dus dat zal niet snel gebeuren.

Je kunt je iPhone staand en liggend in de stand zetten. De houder is 360 graden rond te draaien. Zo kan je alle functies van je iPhone volop benutten, terwijl hij comfortabel in de houder zit. Je kan de houder een paar centimeter in hoogte bewegen en afhankelijk van je eigen keus op die positie vastzetten op de standaard.

Conclusie

De Xtand is een prima bureahouder voor je iPhone. Hij voelt erg stevig aan en de afwerking van het geheel is smetteloos. De stand straalt luxe en stijl uit en het feit dat je hem zowel staand (portrait) als liggend (landscape) kan gebruiken is een groot voordeel. De iPhone is makkelijk in en uit de houder te halen en dat maakt het gebruik erg prettig. Eigenlijk valt hier niets over op te merken. De Xtand krijgt daarom als beoordeling een 9,5.

Meer info

  • Fabrikant: Just Mobile
  • Verkrijgbaar via: de shop van iPhoneclub en iPhone Service Point
  • Prijs: €34,95 (iPhoneclub-shop, exclusief verzendkosten) of €39,95 (iPhone Service Point, inclusief verzendkosten)
  • Cijfer: 9,5
  • Met dank aan: iPhone Service Point, voor het beschikbaar stellen van de Xtand aan reviewer Roy

Informatie

Laatst bijgewerkt
juli 2014
Categorie
Accessoires
Lees de 29 reacties voor dit artikel of laat zelf een reactie achter »