Bond Touch

Langeafstandsrelaties worden leuker dankzij Unlimited Data, hier de 5 beste tips #adv

Met deze 5 tips kun je een langeafstandsrelatie nog leuker maken. Ga samen video's kijken, voel je verbonden en speel woordspelletjes. Over je dataverbruik hoef je je geen zorgen te maken, want je bundel is onbeperkt.

Jij zit in Breda, je geliefde in Groningen. Of misschien nog wel verder weg: in Parijs, San Francisco of Kuala Lumpur. Geeft niets, want met deze 5 tips kun je altijd met elkaar in contact blijven. Eindeloos videochatten, samen tv-series bingen of berichtjes naar elkaar sturen. Niet omdat het moet, maar omdat het kan! Over één ding hoef je je geen zorgen te maken en dat is je databundel. Want die is onbeperkt bij Tele2 en kost maar 25 euro per maand.

Uptime overzicht met YouTube-video's.

#1 Samen YouTube en series kijken

Er zijn heel wat manieren om samen YouTube-video’s te kijken, bijvoorbeeld met TogetherTube, Watch2gether en Wavelength.fm. Er zijn nog veel meer apps en websites voor, zoals Let’s Gaze. Die is speciaal bedoeld voor langeafstandsrelaties. Start een videogesprek, stream samen YouTube-video’s of kijk naar je eigen video’s. De andere persoon krijgt een geheime link, zodat niemand anders kan meekijken. Makkelijk in gebruik, ook als je geliefde wat minder technisch is. De nieuwste hit om samen naar YouTube te kijken is Uptime, maar die werkt voorlopig alleen in de VS.

FaceTime op iPad en MacBook

Samen series kijken is net iets ingewikkelder, omdat er geen speciale apps voor zijn. Toch hebben mensen met een langeafstandsrelatie er iets op gevonden: ga allebei op FaceTime of Skype en tel tot drie, zodat je zeker weet dat je op hetzelfde moment op de Play-knop drukt. Tijdens het kijken kun je chatten over wat je ziet of gekke bekken naar elkaar trekken. Je zou ook het scherm kunnen delen, zodat je beide naar dezelfde stream kijkt, maar dat kan wat vertraging in de verbinding veroorzaken. Toch wel irritant als je op verschillende momenten in lachen uitbarst. Bonustip: gebruik oordopjes, zodat je het geluid van de ander niet als echo hoort.

#2 Hartslag sturen (kan ook met je iPhone)

Wat is er romantischer dan je eigen hartslag naar je geliefde sturen? Met de Apple Watch kan dat door een Digital Touch-berichtje te sturen, maar het kan ook met de iPhone.

Hartslag sturen Apple Watch

In de berichten-app tik je op het hartjes-icoon, waarna je je vinger op het scherm legt. Een hartje tekenen of een vuurbal sturen kan natuurlijk ook.

#3 Samen studeren, chatten en meer met Rabbit

De Rabbit-app voor iPhone kun je gebruiken om samen video’s te kijken, maar je kunt er nog veel meer mee. Bijvoorbeeld om te videochatten (tot 25 personen) of om onderling berichtjes uit te wisselen.

Rabbit app

Ga met z’n tweeën in een chatroom zitten en om bijvoorbeeld samen te studeren, zodat je elkaar kunt overhoren. Het leuke van deze app is dat je bovenin het scherm naar dezelfde video kunt kijken, terwijl je onderin het scherm de reactie van de andere persoon ziet.

#4 Samen gamen op afstand

Er zijn twee manieren om op afstand te gamen: realtime en rondengebaseerd. Bij de eerste moet je allebei tegelijk online zijn, dus dat is wat minder geschikt als je allebei een drukke baan hebt of in verschillende tijdzones bent. Om beurten is dan veel handiger: net zoals bij schaken en scrabblen.

Staying Together game

Probeer WordCrex of het aloude Wordfeud als je van woordspelletjes houdt. Fans van bordspellen kunnen terecht bij Carcassonne, Ticket to Ride of Catan. Ben je gek op strategiegames, dan kan Lead Wars ook leuk zijn. voor een spelletje dat meer om relaties draait, raden we Staying Together aan uit onze lijst met leuke Valentijn-apps.

#5 Voel de ander dichterbij

Ken je het idee van vriendschapsarmbandjes? Die heb je ook voor een lange afstandsrelatie. Met de Bond Touch draag je allebei een armbandje, waarop je kunt tikken. Telkens als je dit doet voelt de ander een trilling. Deze armbandjes worden ook naar Nederland verstuurd en kosten $88 per set van twee. Een duurdere optie is TapTap ($130 per twee), een armband die je ook als gewone activiteitentracker en zelfs als gamecontroller kunt gebruiken.

Bond Touch

Een ander alternatief is Ringly ($125). Deze fabrikant maakt armbanden en ringen, vooral gericht op vrouwen. Je krijgt een melding als er een bericht van je geliefde binnenkomt. Met speciale trillingen en gekleurde lichtjes weet je dat je partner iets wil zeggen.

Liever een app? Dan heb je heel wat keuze. Met Couple kun je een ThumbKiss sturen. Leg allebei je duim op het scherm en je voelt een trilling. Met Couple kun je ook samen tekenen en geheime foto’s uitwisselen. En met Avocado kun je een knuffel sturen door de iPhone met het scherm tegen je hart te houden. De app trilt dan en meldt dat je een knuffel hebt ontvangen.

Op zo’n moment wil je niet dat je dataverbinding wegvalt, omdat je bundel op is. Maar dat hoeft ook niet, want met Tele2 Unlimited kun je eindelooooooos doorgaan. Niet omdat het moet, maar omdat het kan!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2017, 11:50