Zwanger worden met een iPhone-applicatie?

Een Brits echtpaar raakte zwanger dankzij het gebruik van een iPhone-applicatie, waarmee ze precies de meest vruchtbare dagen van de vrouw konden achterhalen. Maar een succes zoals bij First Aid & CPR is niet te verwachten.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ipregnancyOntwikkelaars van iPhone-applicaties kunnen behoorlijk profiteren als hun applicatie in het nieuws komt. Een mooi voorbeeld is Pocket First Aid & CPR: sinds deze applicatie werd gebruikt door een slachtoffer in Haïti steeg deze als een komeet in de App Store-statistieken. Het kwam meteen de top 100 van betaalde applicaties binnen en steeg in de categorie Gezondheid van (ongeveer) de 90ste naar de tweede plaats. De applicatie kost $3,99 dus behalve het slachtoffer werd ook de ontwikkelaar er flink beter van. Nu is er opnieuw een applicatie in het nieuws, waarbij een wonderbaarlijke gebeurtenis heeft plaatsgevonden: een Brits echtpaar werd zwanger dankzij een iPhone-applicatie.

first aidHet echtpaar probeerde al drie jaar zwanger te worden en dacht na over een IVF-behandeling – totdat ze hoorden over een vruchtbaarheidsapplicatie voor de iPhone. De 30-jarige vrouw voerde trouw elke dag haar lichaamstemperatuur in en de applicatie berekende wanneer ze het meest vruchtbaar zou zijn. Binnen twee maanden was er een wonder gebeurd: de vrouw was zwanger. Het echtpaar wil echter anoniem blijven totdat de baby is geboren en welke applicatie er is gebruikt, vermeldt het artikel in The Telegraph ook niet. Het downloadsucces gaat in dit geval aan de ontwikkelaar voorbij.

Via: Telegraph
Grafiek via: AppShopper

De namen van ouders en app zijn inmiddels bekend (er vanuit gaande dat dit het juiste echtpaar is en geen stand-ins). Het gaat om Lena en Dudley Bryce en ze gebruikten The Free Menstrual Calendar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 januari 2010, 20:04
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.