Zonder kennis iPhone-games maken: met GameSalad

Met GameSalad van Gendai Games kun je zelf iPhone-games maken die je in de App Store kunt publiceren. Kennis van programmeren is volgens Gendai niet nodig: het werkt via klik-en-sleep.

GameSalad
De Amerikaanse startup Gendai Gamesheeft aangekondigd dat ze iets hebben ontwikkeld waarmee je zonder kennis een eigen iPhone-game kunt ontwikkelen. OK, enige kennis hoe je een computer moet bedienen zijn er wel voor nodig, maar ervaring met programmeren is overbodig omdat je met drag-and-drop de game kunt samenstellen. Gendai Games bracht een alfaversie van Game Salad uit, een hulpmiddel om games op de iPhone te creëren.

Wat het verhaal bijzonder maakt is dat je met Game Salad niet alleen spelletjes kunt maken die je via e-mail, op je blog of persoonlijke pagina op Facebook en MySpace kunt aanbieden, maar dat je er volgens de makers ook iPhone-games mee zou kunnen maken die je via de App Store kunt publiceren. Er is op dit moment een alfaversie beschikbaar waarmee je aan de slag kunt gaan.

GameSalad is gemaakt met het idee om alles zo eenvoudig mogelijk maken. Je kunt foto’s in je game importeren via iPhoto en muziek importeer je via GarageBand. Op dit moment is het alleen mogelijk om simpele 2D-games te maken; er wordt nog gewerkt aan een versie met 3D-functionaliteit. Verder is het goed om te weten dat het Gendai eigenlijk helemaal niet te doen is om het maken van iPhone-games, maar om een soort ‘YouTube for Games’ op het web te maken, waar gebruikers hun zelfgemaakte games met anderen kunnen delen. Het ontwikkelen van iPhone-apps is eigenlijk een leuk extraatje waarmee de ontwikkelaars geld kunnen verdienen.

Zelf proberen? Je kunt je aanmelden voor de publieke alfatest op de website van GameSalad

.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 oktober 2008, 13:57
Categorie Apps