WWDC dit jaar van 9 tot 13 juni in San Francisco

Apple organiseert dit jaar van 9 tot 13 juni het Worldwide Developers Congress (WWDC) in San Francisco. Voor het eerst is er ook een track over het ontwikkelen van iPhone-applicaties.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

WWDC 2008Door een paar externe klussen kwamen we de afgelopen dagen nauwelijks aan nieuws toe. Daarom komt het nieuws dat WWDC dit jaar op 9 tot 13 juni valt, misschien wat laat, maar de drukte is weer voorbij: we zitten vanaf nu weer bovenop het nieuws. Bijzonder aan de WWDC van dit jaar, is dat er voor het eerst een iPhone-ontwikkelaarstrack wordt aangeboden, waarin developers kunnen leren hoe ze software voor de iPhone kunnen maken.

Eén van de activiteiten is een iPhone Lab, waar ontwikkelaars samen met Apple-engineers kunnen werken aan problemen waarmee ze worstelen op het niveau van code en functionaliteit die met de SDK te realiseren is. Je kunt van user interface-designers van Apple leren hoe je je applicatie een extra dimensie kunt geven. Verder zijn er diverse sessies gepland over het optimaliseren van de performance van je applicaties, het minimaliseren van de hoeveelheid geheugen die je applicatie in beslag neemt en het realiseren van een visueel aantrekkelijk eindproduct.

In juni komt ook de firmware-update 2.0, dus we kunnen tegen die tijd een hoop nieuwe iPhone-applicaties en de eerste ervaringen daarmee verwachten. Toegang tot WWDC kost $1.300 en als je tegelijk lid wordt van Apple Developer Connect betaal je $1.700. Als je werkgever alleen het beste gunt, kun je natuurlijk ook een Apple Developer Connection Premier Membership voor $3.500 (per jaar!) afsluiten. WWDC vindt zoals gebruikelijk plaats in het Moscone Center West in San Francisco.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 november 2009, 23:59
Categorieën Apple, Round-up

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.