Wobble terug in de App Store met nieuwe insteek: wiebelende ogen

Apple heeft de applicatie Wobble toch weer in de App Store uitgebracht. Deze keer geen wiebelende borsten, maar een cartoonpoppetje die met zijn ogen draait.

wobble iphoneWobble heeft heel wat publiciteit gekregen, sinds Apple aanstootgevende applicaties uit de App Store verwijderde. Maar de applicatie is terug, al heeft het wel een andere focus gekregen: in plaats van borsten kun je met Wobble nu de ogen van een stripfiguurtje laten wiebelen. Er staan geen suggestieve afbeeldingen en opmerkingen meer op de schermen, maar je kunt de applicatie nog steeds voor het oorspronkelijke doel gebruiken, al moet je wel voor eigen foto’s zorgen.


John Gruber geeft op Daring Fireball een analyse van de gebeurtenissen. Veel mensen denken dat de dubbele moraal die Apple erop nahoudt met geld te maken heeft: Apple wil de 30 procent die applicaties van bekende merken zoals Playboy opleveren, niet mislopen. Een ander argument is dat Apple niet zomaar de deur wil dichtgooien nu ze in onderhandeling zijn over content voor de iPad.

wobble iphoneHet weghalen van aanstootgevende apps zou er zelfs mee te maken hebben dat Apple de iPad ook aan de onderwijsmarkt wil verkopen en dergelijke apps passen daar niet. Volgens Gruber is dat allemaal onzin: iPads die in scholen worden gebruikt zullen centraal beheerd worden waardoor scholieren dankzij parental controls de ongewenste content niet eens onder ogen krijgen en zelfs niet eens het recht krijgen om applicaties te installeren.

Volgens Gruber gaat het uiteindelijk om het merk: Apple wil via de App Store de identiteit van het merk beschermen. Dat je via Mobile Safari nog allerlei aanstootgevende websites kunt bezoeken is niet Apple’s probleem en niet iets wat op het imago van Apple afstraalt. Bij de App Store is dat wel het geval: Apple keurt bepaalde applicaties expliciet goed en geeft daarmee aan dat ze er min of meer achter staan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
26 februari 2010 om 11:20
Categorie
Achtergrond
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.