WinPwn 2.0 officieel gelanceerd – Pwnage en iPhone unlock voor Windows

WinPwn 2.0 is beschikbaar, waarmee je een iPhone unlock en jailbreak kunt uitvoeren op iPhones met firmware 2.0 en iPhone 3G.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

WinPwn 2.0 Windows unlock voor 2.0Gisteren kwam er met xWinPwn al een alternatief voor Windows-gebruikers uit. Nu is WinPwn 2.0 ook officieel verkrijgbaar. Onder de titel ‘Will the real WnPwn please stand up’ heeft ontwikkelaar CMW zijn unlock-tool online gezet. WinPwn 2.0 heeft ondersteuning voor firmware 1.1.4 en 2.0, kan custom images en payloads installeren en is ook geschikt voor de iPhone 3G.


Omdat het reactiesysteem zich niet goed leent voor het behandelen van persoonlijke problemen en vragen verwijzen we door naar de betreffende forumthreads als je hierop wilt reageren:

Installeren kan via deze mirrors:

Belangrijk om te weten als je al eerder WinPwn hebt gebruikt: deïnstalleer eerst versie 1.0, want als je WinPwn 2.0 over de oude versie heen installeert, leidt dat tot problemen.

winpwn 2.0

De werkwijze is als volgt:

Voorbereiding:

  • Verwijder WinPwn 1.0 voorzover aanwezig.
  • Installeer de nieuwste versie van iTunes (7.7)

Stap 1:
Maak een custom firmware met de IPSW Builder. Als WinPwn om bepaalde bestanden vraagt (bijv. bootloader-bestanden) dan vind je daarover meer informatie in onze handleiding PwnageTool 2.0 voor Mac.

Stap 2:
Klik op de knop Ipwner en blader naar het IPSW-bestand dat je net hebt aangemaakt. Dit zorgt ervoor dat je via iTunes custom firmware kunt installeren.

Stap 3:
Zet je iPhone in recovery mode:

  • Schakel de iPhone uit door de Power-knop even ingedrukt te houden tot de opmerking Zet uit verschijnt.
  • Sluit de iPhone weer aan en houd tegelijkertijd de Home-knop ingedrukt tot het iTunes-icoon met de stekker verschijnt.

Stap 4:
Zodra je in recovery mode zit verschijnt iTunes. Houd de Shift-toets ingedrukt en klik op Herstel (Restore). Blader naar het custom firmware (IPSW-)bestand.

Er is inmiddels al een eerste bugnote verschenen: sommige XP-gebruikers zijn niet in staat om Cydia te installeren. Deze bug zal in een volgende release, die morgen verschijnt, zijn aangepast.

winpwn donatieWinPwn 2.0 is het resultaat van donaties van gebruikers. Ontwikkelaar CMW had zich tot doel gesteld om $599 aan donaties te verzamelen. De ontwikkelaars van PwnageTool voor Mac deden hun werk zonder eerst donaties te eisen, maar die waren dan ook met flink wat meer mensen. Iets boven $400 vond CMW het voldoende om aan de slag te gaan. De late start verklaart overigens niet de late oplevering van WinPwn, dat komt ook door het kleinere aantal ontwikkelaars (hoewel CMW hulp kreeg van PlanetBeing, Squpix en een aantal mensen van het Dev Team) en het feit dat Pnwage voor Windows al vanaf het begin complexer te realiseren was dan Pwnage voor de Mac.

Ga naar www.winpwn.com om meer over WinPwn 2.0 te lezen.

Dank aan HDJ voor de vroege tip vanochtend!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.