WeTab: nieuwe naam voor iPad-rivaal WePad

De WePad gaat vanaf nu WeTab heten. Deze Duitse Android-tablet is op een aantal punten beter uitgerust dan de iPad, maar kost ongeveer hetzelfde. Er zijn twee uitvoeringen: de 16GB WeTab en de 32GB WeTab 3G.

wetab tabletiPad-rivaal WePad heeft de naam gewijzigd in WeTab. De Duitse fabrikant zegt dat de naamswijziging nodig was om ervoor te zorgen “dat het product zich onderscheidt op de internationale markt voor tabletcomputers”. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn, dat de WePad-fabrikant het benauwd kreeg omdat de naam toch iets teveel op iPad lijkt. Technisch gezien zijn er heel wat verschillen.

De WeTab ondersteunt Flash, heeft een iets groter 11,6 inchs scherm, een webcam en twee usb-poorten. Met een gewicht van 800 gram is de WeTab wel wat zwaarder dan de iPad (680 gram). De processor is bij de WeTab ook iets krachtiger: er zit een 1,66 GHz Intel Atom N450-processor in, terwijl Apple’s A4-chip een kloksnelheid van 1GHz heeft. Wel zou de N450-processor minder goed in staat zijn om video’s af te spelen, maar de fabrikant zegt dat zelfs 1080p video mogelijk is (de iPad kan 720p aan). De WeTab heeft 16GB opslag en kost €449; er is ook een 32GB WeTab met 3G-functie voor €569. De tablet draait op Android en is net als de iPad bedoeld om te internetten, boeken te lezen, video’s te bekijken en te gamen. Volledige specificaties zijn op de website van de fabrikant te vinden.

Meer info: mededeling WeTab

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 mei 2010, 15:21
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.