Walt Mossberg: ‘Het was maar een schatting’

Walt Mossberg heeft zich bedacht: hij beweerde weliswaar dat de 3G iPhone binnen 60 dagen beschikbaar komt, maar zegt nu dat het niet meer dan een wilde speculatie was.

Walt MossbergWalt Mossberg had beter moeten weten: als gerespecteerd tech-journalist wordt alles wat hij zegt onder een vergrootglas gelegd. Als Mossberg aankondigt dat de volgende generatie iPhone binnen 60 dagen beschikbaar komt, dan moet hij wel over insider-informatie beschikken. Helaas trekt hij zijn beweringen nu weer in: hij heeft geen idee wanneer de 3G iPhone komt en het zal hem eigenlijk ook worst zijn.

Dat kan twee dingen betekenen: Mossberg is op zijn vingers getikt, of hij is geschrokken dat zijn beweringen wel erg serieus zijn genomen. Binnen een paar dagen was de uitspraak te lezen op bijna elke tech-website en in elk dagblad.

De media valt daarbij in de meeste gevallen weinig te verwijten: bijna allemaal schreven ze dat volgens Mossberg de 3G iPhone binnen 60 dagen komt. Daaraan is geen woord gelogen, want Mossberg zei het letterlijk in een video die op de Finse ambassade in Washington DC werd opgenomen. Als verweer voert de journalist nu aan, dat de opmerking deel uitmaakte van een langere verhandeling over breedband. En bovendien: als hij de datum zou weten, hij dat niet tussen neus en lippen door in een interview melden maar het in de Wall Street Journal publiceren. Daar valt wat voor te zeggen, maar helaas moet Mossberg wel worden opgenomen in het groeiende rijtje illustere mensen die een gedurfde uitspraak over de iPhone doen en daar later weer schoorvoetend op terugkomen.

Via: Alley Insider

Naschrift: Er zijn soms lezers die het niet op prijs stellen dat we aandacht besteden aan geruchten en voorspellingen van analisten, deskundigen en bekende personen. Er zijn echter ook mensen die dit nieuws juist wel willen lezen en vinden dat we censuur toepassen als we met opzet geen aandacht besteden aan de ‘buzz’ in de iPhone-community. Mocht je niet van geruchten en voorspellingen houden, dan raden we aan om berichten in de categorieën Geruchten en Hype voortaan gewoon over te slaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 april 2008, 6:30
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.