Vrouw moet 830.000 dollar betalen voor het verkopen van namaak iPhone-cases

Sidrah Qadeer, een vrouw uit de Amerikaanse staat Texas, moet 830.000 dollar betalen aan de accessoiremaker Mophie omdat ze nep-versies van de Juice Pack Plus via eBay verkocht.

Mophie Juice Pack PlusSidrah Qadeer uit de Amerikaanse staat Texas moet 830.000 dollar betalen aan de iPhone-accessoiremaker Mophie, omdat ze kopieën van de Juice Pack Plus verkocht. De cases werden verkocht via eBay en bleken na een onderzoek door Mophie nep te zijn. Naast 830.000 dollar moet de vrouw ook de kosten van Mophie’s rechter betalen en alle nog bestaande namaak-cases laten vernietigen.

Qadeer is één van de waarschijnlijk vele eBay-verkopers die een kopie van een al bestaande case probeert te verkopen. De uitspraak van de rechter is daarom ook opmerkelijk: het immens hoge boetebedrag zal waarschijnlijk andere namakers moeten afschrikken. Mophie zelf is blij met de uitspraak. Het bedrijf zegt het bestrijden van namaak-accessoires zeer serieus te nemen en dit ook te blijven doen.

De Juice Pack Plus van Mophie is een iPhone-case met een reservebatterij, waardoor je iPhone het langer kan volhouden. De case is al een tijdje in de running: wij schreven in 2008 al onze eerste recensie over de Mophie Juice Pack, één van de voorgangers van de Juice Pack Plus.

Je kunt de Juice Pack Plus op het moment kopen via verschillende Nederlandse winkels, voor tussen de 77 en 100 euro.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 februari 2012, 17:13
Categorieën Accessoires, Achtergrond, Apple
Onderwerpen juice pack, mophie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.