Voorlopig niet in de App Store: Minipops op de iPhone

Apple laat voorlopig de applicatie Minipops niet toe in de App Store omdat ze de pixelpoppetjes van Craig Robinson aanstootgevend vinden.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

minipopsCraig Robinson is illustrator en maakt al een jaar of tien Minipops, kleine pixelpoppetjes van muzikanten en andere bekende mensen. Craig schreef er zelfs een boek over en heeft nu besloten om samen met vriend Matt een Minipops-applicatie voor de iPhone uit te brengen. Goed idee, maar Apple vindt de applicatie “potentially offensive”.

Na wat aanpassingen werd de applicatie voor de tweede keer afgewezen. Aanstootgevend? Michelle Obama zag dat anders: zij besloot een illustratie van de Minipops in haar boek op te nemen.

obama familyCraig en Matt probeerden op de WWDC in contact te komen met Apple-medewerkers die kunnen helpen bij het goedkeuren van de applicatie. Nadat een standaard antwoord probeerden ze het hogerop en kregen als antwoord: “because we said so. And according to our TOS, that’s the only answer we have to give.” Nu kunnen we wel opnieuw boos worden over het feit dat Apple rare regels heeft als het om goedkeuring van applicaties gaat, maar het is eigenlijk ook gewoon jammer dat we de Minipops nu op de iPhone moeten missen. TUAW is van plan om een wekelijkse column te starten waarin ze vreemde afwijzingen gaan behandelen.

Meer info over Minipops: FlipFlopFlyin

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:32
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.