Zet iPhone OS 3.0 GM nu al op je eigen iPhone 3G!

Uitleg over hoe de nieuwe firmware OS 3.0 GM nu al op je iPhone te installeren is. Deze firmware is een voorproefje op de definitieve versie van iPhone OS 3.0, die op 17 juni uitkomt.
Edward Neve - · Laatst bijgewerkt:

iphone-os-3Tijdens de Apple Keynote van afgelopen maandag werd bekend gemaakt dat de zogeheten GoldMaster-seed van OS 3.0 nu al beschikbaar is voor ontwikkelaars. Dit is versie 3.0 van de nieuwe firmware voor de iPhone, die zo goed als af is. Een paar uur later bleek echter, dat iedereen die in het bezit is van de firmware deze zonder problemen op zijn eigen iPhone kan zetten. Je hoeft hier dus geen geregistreerde ontwikkelaar voor te zijn. Nadat de eerste durfals de stap waagden maken sindsdien al een behoorlijk aantal iPhone-gebruikers gebruik van de nieuwe OS 3.0 op hun eigen iPhone 3G. Voor diegenen die dit ook graag willen (op eigen risico als altijd!), dit artikel met uitleg over hoe dit te doen.

Firmware 3.0 downloaden

Torrent-bestandDe eerste en ‘moeilijkste’ stap is het in het bezit krijgen van de firmware. Niet lang nadat deze beschikbaar was gesteld aan de ontwikkelaars, was iemand zo vriendelijk om deze op een bekende torrentsite te zetten. Klik op [link weggehaald na overleg met modteam] en haal het bestand iPhone1,2_3.0_7A341_Restore.ipsw binnen met behulp van een Bittorrent-client. Belangrijk: Dit is de firmware 3.0 voor de iPhone 3G, dus niet voor oudere modellen!

Firmware 3.0 op je iPhone zetten

Update_iTunesNadat je dit bestand hebt opgeslagen op je harde schijf, open je iTunes. Het is belangrijk dat je de nieuwste versie 8.2 van iTunes hebt, anders gaat het niet werken. Sluit je iPhone 3G aan op de computer en wacht tot hij in iTunes verschijnt. Klik daarna erop om hem te selecteren en ga nu naar het hoofdtabblad Samenvatting. Houd nu de Shift-toets ingedrukt (Mac-gebruikers: Alt-toets) en kies voor Update. Belangrijk: kies niet voor Restore anders raak je al je data kwijt! Er opent zich nu een venster waarin je het opgeslagen firmware-bestand moet zoeken. Navigeer naar de plek waar je deze hebt opgeslagen en selecteer het bestand. Kies nu voor openen.

Et voila

IMG_1146De firmware van je iPhone zal nu worden geupdate naar versie 3.0! Dit proces kan even duren (soms langer dan 10 minuten), wees dus niet bang als je iPhone even niets meer doet. Wanneer het proces klaar is verschijnt je iPhone weer in iTunes. Nu kun je gebruikmaken van alle nieuwe features die de nieuwe firmware 3.0 te bieden heeft!

Waarschuwing: door deze firmware te installeren loop je het risico dat je je iPhone niet meer kunt unlocken en/of jailbreaken. Maar dat is de prijs die je betaalt voor experimenteren. Heb je weinig ervaring met alternatieve firmwares installeren, wacht dan gewoon tot woensdag.

Er is (terecht) onduidelijkheid ontstaan over het beleid van iPhoneclub.nl omtrent beta-/RC-firmwarebestanden. We hebben hier zojuist in het forum en na gezamenlijk overleg met de forumstaf een uitleg over geplaatst in het Website-subforum (forumaccount verplicht), zodat voor iedereen duidelijk wordt wat ons (aangepaste) beleid vanaf nu is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 juni 2009, 23:41
Categorieën iDevices, iOS
Onderwerp ios 3

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.