Vodafone wil koppelverkoop iPhone laten onderzoeken

Vodafone heeft in Duitsland via de rechter gevraagd de verkooppraktijken rond de iPhone te onderzoeken. Niet omdat het bedrijf tegen het exclusieve contract van T-Mobile is, maar vooral om zich te wapenen tegen toekomstige gevallen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

RechtbankVodafone is in Duitsland naar de rechter gestapt, omdat ze het ongeoorloofd vinden dat de iPhone in Duitsland alleen met een abonnement van T-Mobile verkrijgbaar is. Daardoor is Vodafone niet in staat om zelf de iPhone aan te bieden. De rechtszaak wordt behandeld door een regionale rechtbank in Hamburg.

Overigens is Vodafone niet principieel tegen het exclusieve contract dat T-Mobile met Apple heeft, maar wil de nieuwe verkooppraktijken wel eens door de rechter getoetst zien. Het gaat daarbij om het feit dat de iPhone alleen op het T-Mobile-netwerk te gebruiken is en dat kopers daarbij gedwongen zijn een speciaal iPhone-abonnement af te sluiten. Ze hebben niet de vrijheid om een ander T-Mobile-abonnement te kiezen. De juridische actie van Vodafone is overigens niet bedoeld om de verkoop stop te zetten.

Vodafone is benieuwd naar het standpunt van de rechter, omdat deze praktijken de markt ingrijpend kunnen veranderen. Andere toestelfabrikanten zoals Motorola en Nokia zouden op dezelfde wijze kunnen besluiten om voortaan met nog maar één partij zaken te doen.

Via: CNN Money.com

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 1:06
Categorieën Apple, Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.