Vijf manieren om nu al een goudkleurige iPhone te scoren

Het gerucht is dat Apple op 10 september een goudkleurige iPhone 5S zal aankondigen. Je kunt op het moment al een gouden iPhone 5 scoren.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Gouden iPhone 5S Martin Hajek conceptSteeds meer geruchten wijzen erop dat Apple een goudkleurige iPhone 5S zal gaan uitbrengen. Interessant voor iedereen die bij de aanschaf van een nieuwe iPhone meer kleurkeuze wil, maar de meest fanatieke goudjagers kunnen natuurlijk al langer zo’n bijzonder gekleurde iPhone bemachtigen. We kijken ter gelegenheid van alle gouden iPhone 5S-geruchten naar vijf manieren om nu al een goudkleurige iPhone te scoren.

Let wel op: veel van de hieronder beschreven methodes zijn bedoeld voor de meest fanatieke en ongeduldige iPhone-bezitters, die koste wat kost de kleur van bijvoorbeeld de iPhone 5 willen veranderen. Volgens de geruchten gaat Apple op 10 september de goudkleurige iPhone 5S aankondigen.

1. iPhone laten anodiseren

Golden iPhone AnoStyleBij het kleuren van de achterkant wordt de iPhone 5 door Apple geanodiseerd. Deze techniek is uiteraard niet exclusief voor Apple beschikbaar; ook anderen kunnen op deze manier een kleurtje aan de iPhone toevoegen. Het Amerikaanse AnoStyle doet dit al een tijdje tegen betaling voor de iPhone 5 en iPad mini. Je kiest op de website jouw gewenste kleur, betaalt het prijskaartje van 249 dollar en stuurt je iDevice richting het bedrijf. Een paar weken later ligt hij weer op jouw deurmat, maar dan in de door jou gewenste kleur. Tussen de kleuropties ziet uiteraard ook goud. Nadeel: rond de periode dat je je geanodiseerde iPhone terug hebt, heeft Apple al lang de gouden iPhone aangekondigd (of niet en blijkt het allemaal één grote grap).

2. iPhone laten kleuren

ColorWareEen wat uitgebreider kleurproces wordt aangeboden door ColorWare. Daar kun je ook een iPhone-kleur selecteren, het toestel toesturen en een paar weken later een totaal aangepaste iPhone op je deurmat verwachten, maar ColorWare laat je ook de simkaarthouder en de strepen boven- en onderaan de achterkant van kleur veranderen. Het enige waar je geen invloed op hebt is de voorkant – al is het wel weer mogelijk om je homeknop een andere kleur te geven. Een goudgekleurde iPhone 5 bij ColorWare kost je 289 dollar.

3. iPhone-achterkant kopen en vervangen

TVC iPhone 5 gouden achterkantKnutselaars die liever zelf een risico nemen kunnen ook op Chinese verkoopsites een gekleurde iPhone 5-achterkant proberen te bemachtigen, die ze vervolgens zelf op de iPhone kunnen schroeven. Nogal een karwei, aangezien je in één keer de voor- en zijkanten vervangt, maar met een prijskaart van iets meer dan 50 dollar wel een stuk goedkoper dan de kleurdiensten die hierboven zijn genoemd. Bovendien hoef je ook niet je iPhone naar de VS te sturen om het kleurproces door een ander te laten doen.

4. ‘s Werelds duurste iPhone kopen

Gouden iPhone diamanten homeknopWe zien geregeld berichten voorbij komen over bedrijven die zeggen ‘s werelds duurste iPhone te verkopen, zoals de 15 miljoen dollar kostende iPhone 5 die is bezaaid met diamanten en ook een grote, zwarte diamant als homeknop heeft. Het voordeel bij deze premium iPhones is dat ze eigenlijk altijd wel van goud zijn gemaakt – en dat ze dus een optie zijn voor de meest fanatieke goudjager. Niet een optie die de gemiddelde iCulture-lezer snel zou overwegen, maar we noemen hem voor de allerrijksten onder ons maar even voor de zekerheid.

5. Gouden iPhone-case kopen

Glam-Case iPhone 5Het is een beetje valsspelen, maar je kunt in een hoop winkels en webshops gewoon een gouden iPhone-hoes kopen. Dit biedt niet echt het glamourgevoel dat Apple’s iPhone 5S je zal geven, maar je zit wel eventjes gebeiteld zonder een flink bedrag te betalen, je iPhone naar het buitenland te sturen of hem compleet open te schroeven zodat je zelf een alternatieve achterkant kunt bevestigen. In onze eigen iCulture Shop staat welgeteld één goudkleurige case voor 40 euro. We hopen dat je van glitter houdt.

De afbeelding bovenin dit artikel is een concept van Martin Hajek.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 augustus 2013, 14:45
Categorie iDevices
Onderwerpen goud, iPhone 5s

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.