ViewMaster voor iPhone in ontwikkeling door Nederlands team

Behalve de My3D van Hasbro blijkt er ook in Nederland een soortgelijk accessoire in ontwikkeling. De Viewmaster voor de iPhone is ook voor andere toestellen geschikt.

iphone viewmasterTwee dagen geleden schreven we over de My3D van Hasbro, een Viewmaster-achtig apparaat waarmee je stereobeelden kon bekijken. Er blijkt echter in Nederland een veel mooier apparaat in ontwikkeling, ook op basis van het Viewmaster-idee. Henk van Ess is samen met de Nederlandse ontwerper J.P. Leconte drie maanden geleden begonnen met het ontwerpen en produceren van het apparaat.

Het apparaat krijgt een verwisselbare telefoonadapter, dus in plaats van de iPhone 4 kun je ook andere toestelvarianten insteken als je over een passende houder beschikt.

stereo beelden viewmasterBij het ontwerp is aan een aantal praktische zaken gedacht. Er komen bijvoorbeeld uitsparingen voor de headset-aansluiting en de knoppen zijn zodanig geplaatst dat je ze op de tast kunt vinden. In combinatie met de gyroscoopsensor is het mogelijk om virtueel te navigeren. Ook over spraakcommando’s, verschillende skins en thema’s en slide-overs in het stereobeeld is nagedacht.

viewmaster iphone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 november 2010, 17:10
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.