Vermoedelijke untethered jailbreak voor iPad aangekondigd (jailbreak)

Posixninja van het Chronic Dev Team heeft in een blog-post aangekondigd te beschikken over een exploit voor een untethered jailbreak van de iPhone 3GS en 3e generatie iPod Touch, die vermoedelijk ook op de iPad zal werken.

De hacker posixninja van het Chronic Dev Team heeft in een blog-post aangekondigd dat ze een exploit hebben voor een untethered jailbreak op de iPhone 3GS en de 3e generatie iPod Touch, die vermoedelijk ook zal werken op de iPad. De exploit zal verwerkt worden in Greenpois0n; de jailbreaktool waar PosixNinja en het Chronic Dev Team inmiddels al zeven maanden aan hebben gewerkt.

In de blog-post valt daarnaast te lezen hoe het team met eerdere exploits om is gegaan. Daaruit blijkt dat het team van zowel de 24kpwn– als de usb_control_msg-exploit op de hoogte was en heeft geprobeerd deze exploits te bewaren, totdat ze gebruikt zouden kunnen worden voor een nieuw product van Apple. Beide exploits zijn in het verleden gebruikt voor het mogelijk maken van jailbreaks en zijn inmiddels door Apple gepatcht.

Het Chronic Dev Team blijkt inmiddels enkele maanden over de exploit te beschikken en wederom te hebben gewacht op een nieuw product, dat binnenkort in de vorm van de iPad zal verschijnen. Om te testen of de exploit ook daadwerkelijk werkt op de iPad, is er een chip-in gestart waarmee het mogelijk is geld te doneren aan posixninja voor de aanschaf van een iPad. In dat kader geeft posixninja aan reeds honderden uren te hebben gestoken in het zoeken naar een kwetsbaarheid, het realiseren van een exploit en in de ontwikkeling van Greenpois0n.

I guess what I’m trying to say is, with all my time, sweat, blood, and tears (and adderall) that i’ve invested into this product, it really irks me when I see people calling it fake. And far as the donation thing is concerned, this something I really really hate doing. If I had a job and the money I would of never ever considered asking for any donations, and I was still reluctant to. The only reason I finally decided to post the chipin is because many people (including some of the devs who make all your beloved jailbreak apps) encouraged me to start this fund. They believed in me and were the first to donate. I’m not trying to force anyone to donate, take advantage of anyone, or holding anything for ransom. I’m just looking for some help to allow me to continue my research fulltime (which ultimately helps all of you in the end). I thank all the people who have already donated. But if you’re still a skeptic, then that’s fine too.

Je kunt de verdere ontwikkeling ondersteunen door geld te doneren via de iPad chip-in

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 maart 2010, 14:58
Categorieën Geruchten, iDevices, Jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.