Toshiba maakt iPhone-kloon: de Toshiba TG01

Toshiba komt met een nieuwe iPhone-killer: de TG01. Met zijn 1 GHz-processor een geduchte concurrent voor de iPhone..

toshiba tg01De iPhone-killers en -klonen zijn niet van de lucht de laatste tijd. Ook Toshiba gaat inmiddels een poging wagen, met de TG01. Het lijkt erop dat deze telefoon op het eerste gezicht toch wel behoorlijk opgewassen is tegen Apple’s telg.

De TG01 is waarschijnlijk over twee weken te bewonderen op het Mobile World Congress. Over de prijs is nog niets bekend. Een groot voordeel van de TG01 ten opzichte van de iPhone is de razendsnelle processor van 1 GHz. Hiermee is de telefoon een stuk sneller dan alle andere telefoons. De TG01 zal daarnaast voorzien zijn van een 4,1 inch-scherm, met een resolutie van 800 bij 480 pixels. De inmiddels standaard geworden technologieën HSDPA, GPS en Wi-Fi zijn uiteraard ook van de partij.

Ondanks al deze mogelijkheden is de TG01 een stuk dunner dan de iPhone, namelijk 9,9 millimeter, tegen 12,3 mm van de iPhone. Er is ook ruimte voor een microSD-slot om meer ruimte vrij te maken voor video’s en muziek, die het apparaat uiteraard ook allemaal kan afspelen. Een andere grappige feature is het schudden om de telefoon op te nemen, maar of je daar nou een smartphone voor aanschaft?

De TG01 heeft echter wel een nadeel en dat is het Windows Mobile 6.1 besturingssysteem. Gebruikers zijn niet echt hierover te spreken en de kans is bovendien groot dat Microsoft op Mobile World Congress de opvolger van WM6.1 aankondigt waardoor de TG01 alweer achter de feiten aan loopt.

Of de Toshiba TG01 daadwerkelijk een iPhone-killer zal blijken te zijn, zullen we moeten afwachten. We zijn benieuwd naar jullie meningen in de comments.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 februari 2009, 16:46
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.