Tips van lezers: Outer Empires, Metal Detector en gewiste Pano-foto’s

Een greep uit onze mailbox van afgelopen week, omdat er vaak leuke, gekke en handige tips tussen zitten waar andere bezoekers ook iets aan hebben.

outer empiresEen willekeurige greep uit onze mailbox van afgelopen week, omdat er vaak leuke, gekke en handige tips tussen zitten waar andere bezoekers ook iets aan hebben. Jasper is verbaasd dat de nieuwe mmorpg Outer Empires nog helemaal niet op iPhoneclub is besproken. Belachelijk! Of toch niet? Er komen dagelijks zoveel nieuwe applicaties uit (waarvan een groot deel games) dat we natuurlijk lang niet ieders favoriete applicatie kunnen bespreken. Zelfs een gespecialiseerde gamessite als Touch Arcade heeft nog niet eens over Outer Empires geschreven. Pocketgamer deed dat wel: zij kregen een preview in handen en schrijven dat het een iPhone-variant is op EVE Online.

qingwenEen andere game, waarvan Johannes vonden dat we er al eerder aandacht aan hadden moeten besteden is Resident Evil 4. Die blijkt bij nader inzien toch niet zo populair: op dit moment slechts één reactie 😉

Heike was afgelopen maart in China en had daar erg veel plezier van de applicatie Qingwen (zie screenshot rechts). Die vertaalt van Engels naar Chinees en doet dat zeer gedetailleerd. Alle Chinezen begrepen moeiteloos wat er bedoeld werd. Sinds een paar weken vertaalt de applicatie ook andersom, van Chinees naar Engels. Het kost €3,99.

Meerdere tipgevers stuurden een tip dat de Palm Pre niet meer te synchroniseren valt met iTunes 8.2.1. Maar los van het feit dat het meer iets is voor een andere site (palmclub.nl) is het ook eigenlijk niet zo interessant voor Nederlandse gebruikers. De kans is namelijk klein dat de Palm Pre dit jaar in Nederland op de markt komt.

Een veel leukere ontdekking werd gedaan door Melvin. Hij heeft op zijn 3GS het telefoonnummer van de Microsoft-helpdesk in de contacten staan, gewoon onder de naam ‘Microsoft’. Hij was benieuwd wat er zou gebeuren bij het spraakcommando ‘bel die klootzak’. Je kunt al raden wat er gebeurde… ook bij de tweede en derde keer werd Microsoft gebeld.

Paulo heeft dé iPhone-killer ontdekt: de LG Chocolate BL40, die er daadwerkelijk uitziet als een chocoladereep. Het toestel heeft een multitouch-scherm met een schermresolutie van 800×344 (in een verhouding 21:9).

In de categorie klein leed vandaag een melding van tipgever Albert. Hij gebruikt de applicatie Pano op zijn iPhone 3GS en merkte dat daarbij problemen kunnen ontstaan bij het maken van panoramafoto’s. De panoramafoto’s zijn korrelig als je ze in de filmrol bekijkt en als je de panoramafoto wist voert de iPhone volgens Albert een harde restore uit, waarna sommige foto’s zijn verdwenen. Volgens de site van de ontwikkelaar is Pano geschikt voor iPhone OS 3.0. Zijn er meer mensen met hetzelfde probleem?

Niels ontdekte iets bij het omwisselen van zijn iPhone 3G. Hij had last van haarscheurtjes en ruilde zijn toestel om bij de firma Dynafix. Via een medewerker van The Phone House (waar het toestel was gekocht) hoorde hij dat Apple 1 jaar garantie geeft op het toestel en dat T-Mobile er nog een jaar bij doet, dus totaal 2 jaar garantie voor iedereen. Zelfs als je toestel een ander IMEI-nummer heeft gekregen, geldt de garantie nog steeds want T-Mobile kan in het systeem zien dat er het toestel is omgeruild. Met de oude bon krijg je dus nog een jaar garantie, aldus de winkelmedewerker. Niels vraagt zich af of dit algemeen bekend is, dat er 2 jaar garantie op het toestel zit.

metal detectorGerard heeft in de App Store de applicatie Metal Detector Pro ontdekt. Met deze gratis applicatie kun je metalen objecten en verborgen elektrische leidingen snel ontdekken. Er wordt gebruikgemaakt van de kompasfunctie op de iPhone 3GS. De gevoeligheid is instelbaar en voor de techneuten onder ons, zie je informatie op het display over het magnetische veld. De applicatie laat ook zien hoeveel invloed een magnetische sluiting van een hoesje heeft op het kompas.

Er zijn de afgelopen dagen wat problemen met de belstatus van T-Mobile. Volgens tipgevers Leon en Rick doet Belstatus het weer, volgens anderen (waaronder T-Mobile zelf) wordt er nog steeds groot onderhoud uitgevoerd. De ontwikkelaar van de applicatie Belstatus (niet gemaakt door T-Mobile) heeft de applicatie daarom uit de App Store gehaald. Wie zich bekocht voelt kan bij Apple proberen geld terug te krijgen. Het onderhoud van T-Mobile duurt nog tot 20 juli. Tot die datum heeft het geen zin om in paniek te raken.

lucasarts

Volgende week brengt LucasArts de game The Secret of Monkey Island Special Edition uit voor de Xbox 360 en de PC. Maar ze hebben ook een wallpaper voor de iPhone uitgebracht met hints dat er ook een iPhone-versie aankomt. De game is een remake van een oudere game uit de jaren negentig. Tip van Final-Xm.

Zoek je nog een instant messenger voor de iPhone? De Braziliaanse site iPhoneplay.com.br heeft een belachelijk uitgebreid overzicht gemaakt van de beschikbare applicaties, ontdekte Stijn. Ze hebben de instant messengers op zo’n 30 punten vergeleken.

En nog twee kleintjes: tipgever Roland merkte op zijn iPhone 3G opeens dat tethering beschikbaar is. Hij heeft geen jailbreak gedaan en vraagt zich af of dat een nieuwe ontwikkeling is. Tipgever Michel las op 9to5mac dat er in Engeland straks geen exclusieve aanbieder is: ook Orange en T-Mobile krijgen de iPhone. Misschien schept dat hoop voor mensen die de exclusiviteitsdeal van T-Mobile in Nederland niet zien zitten, denkt Michel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juli 2009, 17:51
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.