Capcom kondigt Engelstalige Resident Evil 4 voor iPhone aan

Eerder deze week lekte per ongeluk uit dat er een Japanse release van Resident Evil 4 voor de iPhone aankomt. Nu heeft CapCom aangekondigd dat de game eind juli beschikbaar komt in Japan en kort daarop in een Engelstalige versie voor andere regio's.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

resident evil 4Eerder deze week lekte per ongeluk uit dat er een Japanse release van Resident Evil 4 voor de iPhone aankomt. Capcom zette de iPhone-versie van BioHazard 4 (ook bekend als Resident Evil 4) in de Japanse App Store en haalde het daarna weer snel offline. Een verklaring werd niet gegeven, maar gelukkig slaagde de Japanse website AppBank erin om snel de game te downloaden. Zij maakten een gameplay-video, die je hieronder kunt zien. Inmiddels is er meer bekendgemaakt over de officiële release.


Capcom via haar Twitter-account aangekondigd dat Resident Evil 4 eind juli in de Japanse App Store beschikbaar komt. Kort daarop volgt een Engelstalige versie van de game, die in de VS en andere regio’s te downloaden is. En dat is groot nieuws voor de fans, want de mobiele versie van Resident Evil 4 is nog niet eerder buiten Japan uitgebracht.

Resident Evil 4 blijkt een port van de mobiele versie die al eerder voor andere telefoontoestellen beschikbaar kwam, maar met betere graphics en betere bedieningsmogelijkheden.

Wie nu alvast met de game bezig wil gaan: in de App Store is recent een Lite-versie van Resident Evil: Degeneration verschenen. Niet hetzelfde natuurlijk, maar wel geschikt om in de sfeer te komen. Resident Evil: Degeneration Lite speelt zich af op het vliegveld van Harvardville, dat wordt overspoeld door zombies. Leon Kennedy en Claire Redfield moeten overlevenden zien te redden, lossen puzzels op en proberen de zombies van zich af te slaan. De volledige versie kost €5,99.

Hieronder zie je de gameplay-video die de Japanners maakten van Resident Evil 4:

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Informatie

Laatst bijgewerkt
29 oktober 2009 om 18:16
Categorie
Games

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.