Tip: knutselen met iPhone, Arduino en andere elektronica

Redpark heeft een pakket uitgebracht waarmee iPhone en Arduino-controllerboards voortaan samenwerken. Het pakket is te koop via tijdschrift Make en kost 80 dollar. Normaal werkt Arduino alleen goed met Android samen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

arduino_handWie nog wat knutselwerk tijdens de zomervakantie zoekt, kan aan de slag gaan met Arduino. Arduino is een open source elektronica-platform waarbij je gebruikmaakt van een microcontroller (zie foto), de Arduino-programmeertaal en een ontwikkelomgeving. Er is ook interactie met computers mogelijk. Arduino wordt vooral gebruikt in Android-projecten, maar het is sinds kort ook mogelijk om iPhone-projecten te maken. Redpark heeft een adapterkabel uitgebracht, waarmee interactie met iOS-appaten mogelijk wordt.

Het maakt deel uit van het Redpark Breakout Pack, dat je via doe-het-zelf-magazine Make kunt aanschaffen. In het pakket zitten een circuitboardje, een RS232-naar-TTL seriële adapter en een Mintronics Survival Pack met extra componenten en sensoren.

Je moet daarbij wel de gratis SDK van Redpark downloaden. De kabel voor iOS-apparaten zorgt ervoor dat dezelfde projecten mogelijk zijn als eerder bij Android het geval was. Arduino bracht half juli ook de Mega ADK uit, een microcontroller-board die bedoeld is voor Google’s Accessory Development Kit (ADK). Google kondigde tijdens de afgelopen Google I/O aan dat het makkelijker wordt om allerlei accessoires met Android-aansturing te ontwikkelen. Het werkt in combinatie met diverse sensoren en modules.

Die Mega ADK is niet geschikt voor de iPhone, maar het Breakout Pack van Make wél. Je kunt het voor 80 dollar kopen bij het bekende zelfmaakblad. Je kunt met het pakket iPhone en circuitboard met elkaar verbinden, waarna ze via de Arduino-taal signalen kunnen uitwisselen, zelfs zonder te jailbreaken. Er is een voorbeeldproject om mensen op weg te helpen. Apps ontwikkelen die anderen vervolgens kunnen gebruiken, zit er voorlopig niet in. Je kunt met het pakket alleen apps maken, die op je lokale iPhone met aangesloten Arduino werken.

Update: Een lezer wees ons erop, dat de term ‘Arduino-microcontroller’ onjuist is, omdat de oplossing gebruik maakt Atmel-microcontrollers. Overal waar hierboven ‘Arduino-microcontroller’ staat, zou je dus moeten lezen als ‘Arduino-PCB-met-libraries-in-combinatie-met-Atmel-microcontroller’.

ios arduino

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2011, 13:42
Categorie iOS
Onderwerpen arduino, klussen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.