Tip: gebruik je iPhone 3G als laptop-modem

Het mag niet, maar het kán wel: je iPhone 3G gebruiken als draadloos internetmodem voor je laptop. Nate True beschrijft op zijn weblog hoe je de iPhone 3G voor mobiel internet op je notebook gebruikt.

iphone tetheringApple staat niet toe dat je je iPhone 3G als modem gebruikt en T-Mobile wil ook niet dat je 3G-simkaart gebruikt om op je laptop te internetten. Maar wie maakt zich daar druk om als XS4ALL een storing heeft of UPC je internetverbinding weer eens per abuis heeft afgesloten?

Nate True, de man achter Tap Tap Revenge en dezelfde die deze hack ook al voor iPhone 1.0 beschreef, heeft op zijn website een hack beschreven waarmee je verbinding tussen je laptop en de iPhone 3G kunt maken. De hack werkt natuurlijk ook als je een eerste generatie iPhone hebt, maar is vanwege de lagere verbindingssnelheid minder interessant.

Voor de truc van Nathan moet je wel eerst een jailbreak op je iPhone 3G uitvoeren. Voor hulp daarbij kun je op het forum terecht. Het stappenplan laat zien hoe het bij een Mac in combinatie met Firefox werkt, maar het is natuurlijk toepasbaar op elke laptop met webbrowser.

Het proces bestaat uit de volgende stappen:

  • Jailbreak je iPhone 3G;
  • Installeer 3Proxy en Terminal;
  • Maak een ad-hoc Wi-Fi-netwerk aan met je laptop;
  • Zoek het IP-adres van je iPhone op;
  • Open Terminal en start het proxy-programma;
  • Open Safari op je iPhone en open een webpagina;
  • Configureer je browser, zodat deze de proxy gebruikt.

Via: cre.atio.ns en MacRumors

Met dank aan Jesse voor de nieuwstip

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 juli 2008, 16:06
Categorie iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.