Tethering mogelijk onder OS3.1+ zonder jailbreak?

Sinds Apple firmware 3.1 heeft uitgebracht is het niet meer mogelijk om je iPhone te gebruiken als modem met behulp van tethering. Op de iPhone-pagina van het Oostenrijkse blog BenM.at kon je voor OS 3.0 destijds al een zogeheten mobileconfig-profiel downloaden waarmee je de tethering aan kon zetten via de instellingen op je iPhone. De […]

tetheringSinds Apple firmware 3.1 heeft uitgebracht is het niet meer mogelijk om je iPhone te gebruiken als modem met behulp van tethering. Op de iPhone-pagina van het Oostenrijkse blog BenM.at kon je voor OS 3.0 destijds al een zogeheten mobileconfig-profiel downloaden waarmee je de tethering aan kon zetten via de instellingen op je iPhone. De maker(s) van de website zeggen nu een oplossing te hebben om ook tethering mogelijk te maken voor firmware 3.1 en hoger, zonder jailbreak dus.

Om tethering te gebruiken onder OS3.1+ heb je een profielbestand van je eigen operator nodig, dat bovendien gesigneerd moet zijn. Alleen wanneer je dit profielbestand via iTunes installeert kun je momenteel van tethering gebruik maken. Er zijn wel al enkele telefoonaanbieders die een dergelijk bestand beschikbaar hebben gesteld voor hun klanten, maar in de meeste gevallen (waaronder ook T-Mobile in Nederland) wordt dit niet aangeboden aan de eindgebruiker. Veel aanbieders zouden overwegen om een apart tethering-abonnement aan te gaan bieden naast het huidige iPhone-abonnement.

BenM claimt nu een oplossing te hebben voor dit “probleem” en biedt een aangepast profielbestand aan op hun website. Voorlopig hebben ze enkel voor klanten van het Amerikaanse AT&T een aangepast mobileconfig-bestand gemaakt voor gebruik met versie 3.0 van de firmware. BenM roept op om dit te testen en ze van feedback te voorzien. Wanneer het nieuwe bestand werkt onder OS3.0 zal het waarschijnlijk zo aangepast kunnen worden dat het ook zal werken onder OS3.1 en hoger. Op de website valt te lezen:

Updates – 26.10.09
Udpated AT&T Mobileconfig. Test and Feedback pls! (= Firmware 3.0)
Currently testing a solution for Firmware 3.1.2 – also no Jailbreak required.

Wanneer deze oplossing succesvol blijkt zal het waarschijnlijk niet lang meer duren voordat we ook in Nederland een aangepast bestand zullen kunnen gebruiken via de website van BenM. Als het zover is, lees je dat uiteraard als eerste op iPhoneclub!

Tipgever: Koen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 oktober 2009, 15:33
Categorie iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.