Tabletmaker Wacom brengt Bamboo Stylus voor iPad uit

De Wacom Bamboo Stylus is een stylus waarmee je vanaf half mei 2011 op het beeld van de iPad kan tekenen. Lezers van een grote gadgetsite verwijten dat de nieuwe stylus niet drukgevoelig is, maar dat heeft met de iPad zelf te maken.

Het Pennetje voor de iPadWacom, een fabrikant van grafische tekentablets, maakt een stylus voor de iPad. Het touchscreen-pennetje komt half mei in de Verenigde Staten uit. De pen moet de grootste problemen met eerder verschenen stylussen voor de iPad verhelpen. Die waren vaak te dik, waardoor nauwkeurig tekenen en schrijven niet altijd als gewenst ging. Het soft-tip uiteinde van de Wacom Bamboo Stylus is 25 procent dunner dan andere aanbiedingen, claimt de fabrikant: 6 mm in plaats van 8 mm.

De Bamboo Stylus moet aanvoelen als een dure pen door zijn gewicht en afwerking. Maar dat is een statement uit het persbericht. In de reacties op Gizmodo klagen potentiële kopers er over dat de pen niet drukgevoelig is. Dat betekent dat het niet uitmaakt of je hard of zacht drukt: een tekening zal er altijd hetzelfde uitzien. Als je zacht drukt wordt een lijn bijvoorbeeld niet dunner.

De iPad bevat uit zichzelf geen ondersteuning voor een dergelijke drukgevoelige input, maar de software is aan te passen zodat het wel lukt. Dat bewijst ontwikkelaar Ten10 die al een app en stylus aanbiedt die gebruik maken van drukgevoelige input. Helaas wordt de pen door lezers van Gizmodo afgedaan als te traag bij het invoeren.

De Wacom Bamboo Stylus verschijnt halverwege mei en zal ongeveer 30 dollar kosten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 april 2011, 12:36
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.