T-Mobile Nederland laat interne specificaties iPhone 3G S uitlekken

T-Mobile Nederland heeft specificaties over de iPhone 3G bekendgemaakt, die niet hadden mogen uitlekken: de processorsnelheid en hoeveelheid RAM staan op de speciale site voor de iPhone 3G.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

processor iphoneTot nu toe heeft Apple nog geen details bekendgemaakt over de processor die in de iPhone 3G S zit. Maar T-Mobile Nederland blijkt best bereid om een handje te helpen: op de speciale iPhone-site staan details over het toestel: er zit een 600MHz processor in en het toestel heeft 256MB RAM. We wisten al dat de iPhone sneller zou worden, maar niet hoeveel sneller. Vóór de lancering gingen al geruchten over een verdubbeling van de hoeveelheid RAM van 128 naar 256MB en een verhoging van de processorsnelheid van 412 naar 600MHz. Die geruchten lijken nu waarheid te zijn geworden.


Hieronder de informatie, zoals vermeld op de iPhone 3G S-pagina van T-Mobile:

iphone 3g s specificaties

Voor de geïnteresseerden: in de iPod touch 2G draait een 532MHz processor. Er wordt vanuit gegaan dat er bij de iPhone 3G S sprake is van een Samsung S5PC100 SoC (System on a Chip), gebaseerd op de ARM Cortex A8-architectuur. In vergelijking met de op ARM11-gebaseerde processor in de iPhone 3G kunnen we dan het volgende tabelletje opstellen:

processor iphone 3G S

Er wordt ook wel gezegd: de ARM11 is te vergelijken met een 486-computer, de Cortex A8 met een Pentium. De iPhone 3G S heeft ook een nieuwe grafische chip (PowerVR SGX) die OpenGL ES 2.0 ondersteunt, zodat de totale snelheidsverbetering groter is dan wanneer je alleen naar de kloksnelheid kijkt.

Wat veel mensen zich eveneens afvragen, is hoeveel beter de camera in de iPhone 3G S is geworden. Gelukkig is er al een eerste testfilmpje verschenen, waarmee je de kwaliteit van video’s en foto’s kunt beoordelen:

Dank aan iedereen die dit heeft ingezonden

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
2 november 2009 om 1:17
Categorieën
iDevices, Providers
64 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.