SwebApps belooft dat iedereen een iPhone-applicatie kan maken

SwebApps is een nieuwe aanbieder, waarmee je goedkoop een iPhone-applicatie kunt laten ontwikkelen op basis van een template. Iedereen met een applicatie-idee kan voor een paar honderd dollar z'n eigen iPhone-applicatie in de App Store zetten.

swebappsEen nieuwe dienst met de naam SwebApps gaat ervoor zorgen dat iedereen een iPhone-applicatie kan maken. Met zo’n 70.000 applicaties in de App Store is er vast behoefte aan nog meer innovatieve applicaties, toch? Bij deze dienst betaal je tussen de $200 en $400 plus een maandelijks bedrag van $25 voor aanvullende diensten zoals hosting en statistieken. SwebApps is zojuist gelanceerd en werkt volgens hetzelfde principe als Mobile Roadie: je vult een online template in en binnen een uur heb je een eigen applicatie.

Dat is veel goedkoper dan een ontwikkelaar inhuren die zo’n $125 kost, waardoor het ontwikkelen van een iPhone-applicatie al snel tussen de $10.000 en $20.000 kosten, maar met SwebApps wordt het allemaal supermakkelijk en relatief goedkoop.

Het prijspeil van SwebApp ligt op ongeveer hetzelfde niveau als Mobile Roadie: daar betaal je eenmalig $400 en daarna $29 per maand voor de hosting. Mobile Roadie richtte zich aanvankelijk alleen op artiesten en bands (een beetje vergelijkbaar met MUPPS), maar is van plan om de focus nu te verbreden. Volgens CEO Michael Schneider gaat hetzelfde gebeuren als met websites:

In 1995, if you had a website, you were cutting-edge. By 2005, if you didn’t have one, there was something wrong. Apps are now where sites were a decade ago.

mobile roadieConcurrent SwebApps richt zich op kleine bedrijven, restaurants, creatieve professionals en anderen die een mobiele applicatie willen maken. Voorbeelden zijn een kunstenares die een app heeft gemaakt waarin je kunt opzoeken in welke galerie de kunstwerken hangen, een outdoor-bioscoop die wijzigingen in het programma doorgeeft via een applicatie en een restaurant die het menu, de reserveringen en de routebeschrijving in een app heeft gestopt. De AppTracker van SwebApp laat zien hoeveel mensen de applicatie hebben gedownload en welke knoppen ze het meest gebruiken. Straks kunnen de wannabe-ontwikkelaars ook zien waar de applicatie het meest populair is en hoe lang mensen naar pagina’s kijken. Via de applicatie kunnen gebruikers straks ook dingen kopen. Een productcatalogus, portfolio’s van artiesten, contactinformatie, het is straks allemaal in een mobiele applicatie te vinden. SwebApps wil de plannen uitbreiden naar BlackBerry, Palm en Android, net als Mobile Roadie.

Meer info: SwebApps en Mobile Roadie
Via: Time

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 augustus 2009, 12:20
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.