Steve Jobs: ‘Geen tethering tussen iPad en iPhone’

Steve Jobs heeft op de vraag 'Gaat de iPad tethering met de iPhone toestaan' geantwoord met een kort en krachtig nee. De vraag werd gesteld door een Zweedse DJ.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

internet tetheringGewone mensen sturen soms een mailtje naar Steve Jobs en krijgen dan ook nog antwoord terug. Jezper Söderlund, een Zweedse DJ en Apple-fan, stuurde de vraag of hij met de Wi-Fi-versie van de iPad via de iPhone kan tetheren. Steve’s antwoord was traditiegetrouw erg kort:

No.

Sent from my iPhone


Hoewel het natuurlijk nooit zeker is dat de e-mail van Jobs zelf afkomstig is, blijkt de header-informatie wel te kloppen (ook al kun je die makkelijk namaken). De mail was een reactie op geruchten die ontstonden nadat in de iPhone Simulator (bij het simuleren van de iPad) een scherm was gevonden waarop ‘Internet Tethering’ staat (zie boven). Eigenlijk brengt Jobs’ antwoord niet veel opheldering: misschien is er wel internet-tethering mogelijk, maar niet via de iPhone.

Jezper schreef het volgende in zijn originele e-mail:

I’ll keep it short.

I’m Jezper from Sweden, a long time Apple fan, currently about to replace the very last computer at home with a brand spanking new iMac i7. I’m also awaiting the release of the iPad. However, I have one question:

Will the wifi-only version somehow support tethering thru my iPhone?

Two devices, based on the same OS, with already built-in technology to share one data plan suggests a secondary contract could possibly be redundant.

From the look of your keynote, where the iPad sits well between my MacBook Pro and my iPhone, I was hoping the three of them could interact as seamless as possible.

All the best,
Jezper Söderlund

Internet tethering houdt in dat je de dataverbinding van je mobiele telefoon gebruikt om ook op andere apparaten te kunnen internetten. De verbinding leg je via Bluetooth, Wi-Fi of desnoods via een kabeltje.

In het kader van “maar ik heb ook een mailtje van Steve gehad!” is er nog een aanvulling. GCN stuurde Steve Jobs een mailtje om de batterijduur van de iPad te bevestigen en dat deed hij… vanaf zijn iPad. Het antwoord luidde:

[…]yes, we are getting 10 hours in 1.5 pounds.

Sent from my iPad

Misschien kunnen andere Steve Jobs-groupies nog even navragen of de iPad echt $499 gaat kosten?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 maart 2010, 15:39
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.