Spotify vs Apple

“Welles, nietes!” Spotify noemt Apple een monopolist

Spotify heeft gereageerd op het standpunt van Apple in de zaak tussen beide bedrijven. Spotify vindt dat Apple als een typische monopolist reageert en had het standpunt van de tegenstander wel verwacht.

‘Apple reageert als typische monopolist’

Een woordvoerder van Spotify heeft de volgende stap gezet in het conflict tussen Spotify en Apple. “Elke monopolist zal suggereren dat hij niets fout heeft gedaan en zal zeggen dat hij de beste bedoelingen heeft met concurrenten en consumenten”, aldus de woordvoerder. “Op die manier is Apple’s reactie op onze klacht aan de Europese Commissie niet nieuw en volledig in lijn met onze verwachtingen.” Het lijkt erop dat deze strijd nog wel even gaat voortduren.

“We hebben onze klacht ingediend omdat Apple’s acties de concurrentie en consumenten benadelen, en duidelijk in strijd zijn met de wet”, vindt Spotify. Het is voor de Zweedse muziekdienst duidelijk dat Apple gebruikers van de Spotify-app op iOS beschouwt als eigen klanten en niet als Spotify-klanten.

Het conflict draait om de kwestie dat Apple te veel macht heeft en te hoge vergoedingen in rekening brengt. Ook klaagt Spotify dat Apple regelmatig appupdates tegenhoudt en de eigen muziekdienst op een oneerlijke manier promoot in de App Store. Daardoor staat Spotify al meteen op een achterstand. De Zweden hebben een klacht bij de Europese Commissie neergelegd over oneerlijke concurrentie. Het is nu afwachten wat de EU gaat doen en of dit tot maatregelen leidt. Apple heeft inmiddels gereageerd met een persbericht waarin het stelt dat Spotify niet de lasten, maar wel de lusten van de App Store wil hebben. Volgens Apple heeft Spotify juist een spectaculaire groei doorgemaakt dankzij de iOS-app.

Spotify vs Apple

Apple bekritiseerde Spotify ook omdat ze steeds lagere vergoedingen aan artiesten, muzikanten en songwriters uitkeren. Spotify pleitte samen met Amazon en Google vorige week nog bij het Amerikaanse Copyright Royalty Board voor een lagere vergoeding voor songwriters. Apple besloot zich daar niet bij aan te sluiten en beweert juist aan de kant van de artiesten te staan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 maart 2019, 10:40
Bron Bron Variety
Categorie Apple
Onderwerpen apple music, spotify

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.