Clear Case voor Macintosh

Bekijk je klassieke Mac eens van de binnenkant

Heb je nog een Macintosh SE staan, dan vind je op Kickstarter nu een transparante behuizing, waarmee je de binnenkant kunt bewonderen.

Macintosh Clear Case

Een Macintosh gebruik je niet meer voor dagelijks gebruik, maar er zijn heel wat Apple-fans die er eentje hebben staan. De buitenkant is inmiddels misschien wat vergeeld, al dan niet geholpen door sigarettenaanslag en ander vuil. Wil je liever de binnenkant zien, dan kun je hiervoor nu een transparante behuizing kopen. Hij is bedoeld voor de Macintosh SE/30 en zorgt ervoor dat de computer z’n bekende design houdt, maar tegelijk laat zien hoe het er binnenin aan toe gaat. Je kunt er eentje in handen krijgen door te investeren via Kickstarter.


De Macintosh SE/30 kwam in januari 1989 voor het eerst op de markt en was sneller dan eerdere modellen. Het was ook de eerste die standaard met een 1,44MB floppydrive werd geleverd. In oktober 1991 stopte Apple er alweer mee. Er zullen dan ook niet veel zijn verkocht en het is maar de vraag hoeveel animo ervoor is. Toch hebben de bedenkers van deze case al bijna het gevraagde bedrag van €13.000 bijeengesprokkeld. Er is dus grote kans dat het project doorgaat.

Macintosh Clear CaseMacintosh Clear Case

Het is de eerste keer dat iemand een dergelijke speciale behuizing voor de Macintosh heeft gemaakt. Het is gemaakt van transparant polycarbonaat, zodat je de binnenkant kunt bewonderen zonder het het open te schroeven. Het zou zelfs de waarde van je Macintosh nog iets kunnen verhogen, ook al is de behuizing niet authentiek meer. Een recent prototype van een Macintosh SE met doorzichtige case bracht onlangs $20.000 op.

Clear Case voor Macintosh

Ook in ander kleurtje
Een ander voordeel van een dergelijke case is dat het niet vergeeld, zoals bij het origineel. Ook na jaren ziet het er nog steeds mooi uit – tenzij je stevig rookt natuurlijk, maar dat is een ander verhaal. Voor $175 krijg je een behuizing voor de achterkant. Wordt het project een groot succes en wordt er meer dan $27.500 opgehaald, dan zullen de bedenkers ook een frontje maken. Tegen een meerbetaling kun je de doorzichtige case ook in andere kleuren krijgen, zoals jadegroen, saffierblauw en robijnrood. Daarvan zullen steeds tien stuks worden geproduceerd, dus dit zijn de echte collector’s items.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.