‘Speciale’ statusmelding op het homescreen

Bij de iPhone kan een extra statusmelding op het homescreen verschijnen. Het kan duiden op een communicatiestoring met het netwerk, maar kan ook gewoon een melding zijn dat je je in de homezone bevindt.

specialHet kan zomaar gebeuren dat er een bijzondere statusmelding op je iPhone-homescreen verschijnt. De Duitse iPhone-bezitter Jens zag de hiernaast getoonde tekst ‘Special’ verschijnen, anderen zien ‘O2’ of ‘@home’. Het blijkt te gaan om een statusmelding van de mobiele operator, waarbij er mogelijk een communicatieprobleem tussen de simkaart en het net is.

Maar er hoeft niet altijd sprake te zijn van een storing: de melding verschijnt ook als mensen in hun thuiszone zijn. Om het statusbericht te kunnen tonen schuiven de iconen van de applicaties iets naar beneden. Niet schrikken dus, als je binnenkort hier een boodschap ziet staan. De melding ‘Special’ komt overigens alleen bij T-Mobile in Duitsland voor en staat voor D1-Special. Een gebruiker meldt, dat hij de statusmeldingen al sinds firmware 1.1.4 ziet, een ander zag ze pas na firmware 2.1.

Via: iPhone-ticker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 februari 2009, 12:22
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.