Sonos Amp

Met Sonos kies je nu de maximale geluidssterkte per kamer

Met de vernieuwde Sonos desktop-app 9.2 biedt de fabrikant de mogelijkheid om per kamer een maximale geluidssterkte in te stellen. Handig voor de kinderkamer. Maar er zijn ook diverse functies vervallen en de Play:3 verdwijnt.

Sonos Controller voor Mac en Windows vernieuwd

In de vernieuwde Sonos-app voor Mac en Windows geef je per kamer aan wat de maximale geluidssterkte mag zijn. In de schuur mag het misschien best wat harder klinken, maar in de kinderkamer of badkamer wil je niet dat de muziek op maximale sterkte uit de speakers brult. Het kan ook handig zijn bij het regelen van de geluidssterkte per groep. Je kunt nog steeds tussen 0 en 100 procent kiezen, maar voor sommige kamers geldt een maximum. Zo kun je ook voorkomen dat gasten je muziek opeens heel hard zetten, waardoor de buren gaan klagen.


De update bevat ook ondersteuning voor de eerder aangekondigde Sonos Amp en de app zelf is makkelijker in gebruik omdat het er wat overzichtelijker uit ziet. Daarbij is inspiratie gehaald uit de mobiele Sonos-app.

Sonos Desktop App

Ook nieuw is de mogelijkheid om de Wi-Fi-verbinding uit te schakelen voor luidsprekers die via Ethernet verbonden zijn. Sonos heeft de app aangepast voor Mojave, zodat het mooi aansluit op de donkere modus.

Nieuwe beperkingen in Sonos-app
Maar de desktop-app bevat niet alleen nieuwe functies: er zitten ook beperkingen in. Zo eindigt in versie 9.2 de ondersteuning voor de Sonos Dock, die acht jaar geleden verscheen. Je kunt deze dock nog wel gebruiken om je iPhone op te laden, maar niet langer om je Sonos-systeem uit te breiden. De update zorgt er ook voor dat de ondersteuning voor iOS 9 wordt beperkt. Op die toestellen kun je nog wel door muziek bladeren en muziek afspelen, maar geen nieuwe speakers toevoegen of een nieuw Sonos-systeem inrichten.

Sonos Play:3 intern

Je kunt niet langer speakers via de desktop-app toevoegen of tussen kamers verplaatsen. Het maken van een stereo-paar is eveneens verdwenen uit de desktop-app en je kunt de netwerkinstellingen niet meer aanpassen. Je hebt hiervoor voortaan de iOS-app nodig. Sonos zegt deze beslissing te hebben genomen omdat de meeste mensen tegenwoordig hun speakers bedienen vanaf een mobiel device.

Sonos Play:3 zwart en wit

Sonos Play:3 uit het assortiment

De fabrikant heeft verder de Play:3 uit het assortiment gehaald en er lijkt geen opvolger te komen. Je hebt nu dus alleen nog de keuze uit de Sonos One en de veel grotere Play:5. Daarnaast zijn er de Beam, Playbar en andere gespecialiseerde speakers. Wie nog een Play:3 wil hebben zal niet te lang moeten wachten om de laatste exemplaren te bemachtigen. Bij MediaMarkt en Bol.com zagen we de Play:3 al niet meer in het assortiment, bij andere winkels nog wel. Zo betaal je bij Coolblue 299 euro per stuk, waarbij je de keuze hebt uit zwart of wit. Deze speakers hebben echter niet de slimme functies, zoals ondersteuning voor digitale assistenten.

De Sonos Desktop Controller kun je installeren via de website van Sonos.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 oktober 2018, 14:55
Categorie Accessoires
Onderwerp sonos

Sonos

Sonos is een multiroom speakersysteem dat je bedient via een iOS-app. De speakers werken met AirPlay 2 en sommige modellen hebben een ingebouwde optionele Google Assistent. Bekende modellen zijn de Sonos One (SL), Sonos Beam, Sonos Arc en de samenwerking met IKEA.

Sonos
12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.