Smub.it: bookmarks online opslaan en delen vanaf je iPhone

Smub is een nieuwe service die het mogelijk maakt om webpagina's die je bezoekt tijdens het surfen op je iPhone online op te slaan of te delen op een van je sociale netwerken.

img_0010Smub.it is een nieuwe service die het mogelijk maakt om webpagina’s die je bezoekt tijdens het surfen op je iPhone online op te slaan of te delen op een van je sociale netwerken. Soms wil je die ene webpagina even snel delen met je Twitter-vrienden of op je Facebook-profiel plaatsen. Eigenlijk is hier geen snelle oplossing voor, tenzij je bijvoorbeeld gebruik maakt van copy/paste via Clippy (voor jailbroken iPhones) of al gebruik maakt van OS 3.0 waar deze functie ook inzit. Dan nog moet je eerst Safari afsluiten, je Twitter-client of de Facebook-app starten en dan daar de link plakken.
Smub.it biedt hier uitkomst. Door simpelweg smub.it/ voor het http:// gedeelte van het webadres te plaatsen open je de speciale Smub.it-pagina op je iPhone.

Van daaruit kun je direct de link posten op Twitter, Facebook, MySpace of een van de andere ondersteunde sites. Je hoeft je niet aan te melden voor Smub.it dus iedereen kan gebruik maken van deze service. Wanneer je je wel aanmeldt (gratis) kun je je bookmarks ook online opslaan en onthoudt Smub.it je gegevens van bijvoorbeeld Twitter of Facebook, zodat het posten nog sneller gaat. Je bookmarks kun je daarna ook op je desktopcomputer terugvinden door te surfen naar Smub.it en daar in te loggen.

Op de website van Smub.it kun je nog veel meer informatie toevoegen, zoals een profielfoto en je adresboek importeren uit bijvoorbeeld Gmail, zodat je bepaalde links met favoriete contactpersonen kunt delen. Wanneer je een link opslaat kun je ervoor kiezen deze publiek of privé te maken. In het eerste geval krijgt iedereen die jouw openbare Smub.it-pagina bezoekt jouw opgeslagen links te zien. Wanneer je voor de privé-optie kiest, kun je zelf bepalen wie welke links te zien krijgt. Je kunt je bookmarks ook een uitgebreide beschrijving geven en ze voorzien van een tag zodat je ze later eenvoudig terug kunt vinden. Mocht je bijvoorbeeld een link naar iPhoneclub.nl willen plaatsen dan komt er dus in je adresbalk te staan: smub.it/https://www.iculture.nl Smub.it is erg makkelijk om te gebruiken. Je hoeft alleen maar te onthouden wat je vóór het webadres moet zetten en de rest wijst zich vanzelf.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 april 2009, 15:31
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.