Siri Dock-icoon

Zo gaat het icoontje van Siri op de Mac eruit zien

Gelekte screenshots laten zien hoe Siri op de Mac eruit komt te zien in OS X 10.12. De onthulling van Siri voor de Mac wordt verwacht op WWDC 2016, maar er is nog veel werk te doen.

De onthulling van OS X 10.12 komt eraan en dat betekent waarschijnlijk dat we ook Siri op de Mac gaan zien. Het icoontje lijkt nu in ieder geval te zijn uitgelekt in de vorm van een kleurige golfvorm.


Siri Dock-icoon

Siri Mac screenshots uitgelekt

Volgens de geruchten is Siri een van de grootste vernieuwingen in OS X 10.12. In februari was al bekend dat Siri op de Mac in het najaar beschikbaar zou komen in OS X 10.12. Dat biedt allerlei mogelijkheden, bijvoorbeeld voor HomeKit. Gelekte screenshots wijzen erop dat Apple er inderdaad mee bezig is. Ze werden beschikbaar gesteld door een bron die in het verleden betrouwbaar bleek.

Bekijk ook

'Apple wil Siri voor Mac in OS X 10.12 dit najaar'

Apple zou Siri aan OS X op de Mac toe willen voegen in versie 10.12. Volgens Mark Gurman kunnen we hierdoor voor het einde van het jaar met Siri aan de slag op de Mac.

Op de screenshots is te zien hoe Siri er in het Dock uit komt te zien. Het spraakgolfje van Siri staat daarbij tussen de Finder en de Launcher. Klik je erop, dan activeer je Siri en kun je gesproken opdrachten geven, zoals je op de iPhone en iPad gewend bent. je kun Siri ook nog op een tweede manier activeren: door op het Siri-logo in de menubalk te klikken. Deze vind je rechtsboven op je bureaublad, te herkennen aan de tekst ‘Siri’. Een derde optie is om Hé Siri te zeggen. Volgens de insiders staat Hé Siri standaard uitgeschakeld. Je kunt het via de instellingen aan zetten.

Siri in Mac-menubalk

Bekijk ook

Siri op de Mac: opent dit deuren voor HomeKit?

Komt Siri met de komst van de nieuwe OS X-versie naar de Mac? Geruchten wijzen hier wel op, maar wat zou je hier dan allemaal mee kunnen? En wat betekent dit voor HomeKit?

Siri op de Mac bevindt zich nog in een vroeg stadium, maar uiteindelijk zou de assistent dezelfde taken moeten doen als op de iPhone en iPad. Denk daarbij aan het openen van apps, zoeken op het web en HomeKit bedienen. Ook het versturen van tekstberichten, het voorlezen van e-mail en het maken van afspraken en herinneringen zou mogelijk moeten zijn.

Apple zal moeten opschieten om Siri tijdig te kunnen afronden. Op WWDC 2016 wordt namelijk al een betaversie van OS X 10.12 verwacht en het zou mooi zijn als Siri daarin al werkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
18 mei 2016 om 19:26
Onderwerpen
,
Categorie
Mac & macOS

Siri

Lees alles over de spraakassistent van Apple. Siri kan informatie voor je opzoeken, taken uitvoeren en apparaten bedienen. Hieronder vind je onze belangrijkste artikelen.

Siri
16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.