Mac Safari-extensies installeren en beheren

Safari-extensies kun je voortaan in de Mac App Store vinden

Safari-extensies kun je voortaan downloaden via de Mac App Store. Zo zie je beter of je een bepaalde extensie al hebt.

Voor Safari-extensies moest je altijd naar een speciale webpagina gaan, waar je de gewenste plug-in kon downloaden. Dat hoeft nu niet meer: Apple heeft de Safari-extensies overgepompt naar de Mac App Store.

Safari Extensies in Mac App Store

Er is in deze periode meer dan alleen iPhone-nieuws, in aanloop naar het Grote Event. Apple gaat ondertussen gewoon door met kleine verbeteringen die het gebruik van je Mac net iets makkelijker maken. Zo zijn de Safari-extensies nu verplaatst naar de Mac App Store.

Safari-extensies in Mac App Store

Safari-extensies zijn kleine plug-ins die je kunt toevoegen aan de menubalk van je Safari-browser. Je krijgt dan snel toegang tot functies, die niet standaard in macOS zitten. Zo kun je een 1Password-extensie installeren om snel je wachtwoorden in te vullen. Of een Evernote-extensie om teksten snel naar de notitiedienst te plakken. Een ander voorbeeld is de Pinterest-extensie om makkelijker leuke foto’s te kunnen ‘pinnen’. Zo zijn er nog veel meer voorbeelden van handige Safari-extensies.

Als je in Safari naar ο£Ώ > Safari > Safari-extensies gaat, word je nu nog doorgestuurd naar de webpagina safari-extensions.apple.com. Daarop staat sinds kort een grote reclamebanner dat je ook in de Mac App Store terecht kunt.

Via deze link kun je de Safari-extensies in de Mac App Store bekijken.

De selectie is momenteel nog beperkt. Er staan wel een paar populaire en bekende namen tussen zoals PiPifier, Blogo, Speedifier en Kaspersky’s wachtwoordmanager, maar niet de eerder genoemde plug-ins van 1Password, Evernote en Pinterest.

Safari Extensies in Mac App Store

De honderden andere extensies moet Apple nog overzetten. Er is ook nog geen speciale categorie aangemaakt, dus het lijkt op een klus die nog onderhanden is bij Apple. Het voordeel van overzetten naar de Mac App Store is dat je op een centrale plek terecht kunt en dat je bovendien kunt zien of je een bepaalde extensie reeds hebt gedownload.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 september 2017, 8:03
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen extensie, safari

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.