Safari-extensies kun je voortaan in de Mac App Store vinden

Safari-extensies kun je voortaan downloaden via de Mac App Store. Zo zie je beter of je een bepaalde extensie al hebt.

Voor Safari-extensies moest je altijd naar een speciale webpagina gaan, waar je de gewenste plug-in kon downloaden. Dat hoeft nu niet meer: Apple heeft de Safari-extensies overgepompt naar de Mac App Store.


Safari Extensies in Mac App Store

Er is in deze periode meer dan alleen iPhone-nieuws, in aanloop naar het Grote Event. Apple gaat ondertussen gewoon door met kleine verbeteringen die het gebruik van je Mac net iets makkelijker maken. Zo zijn de Safari-extensies nu verplaatst naar de Mac App Store.

Safari-extensies in Mac App Store

Safari-extensies zijn kleine plug-ins die je kunt toevoegen aan de menubalk van je Safari-browser. Je krijgt dan snel toegang tot functies, die niet standaard in macOS zitten. Zo kun je een 1Password-extensie installeren om snel je wachtwoorden in te vullen. Of een Evernote-extensie om teksten snel naar de notitiedienst te plakken. Een ander voorbeeld is de Pinterest-extensie om makkelijker leuke foto’s te kunnen ‘pinnen’. Zo zijn er nog veel meer voorbeelden van handige Safari-extensies.

Als je in Safari naar  > Safari > Safari-extensies gaat, word je nu nog doorgestuurd naar de webpagina safari-extensions.apple.com. Daarop staat sinds kort een grote reclamebanner dat je ook in de Mac App Store terecht kunt.

Bekijk ook

Zo kun je Safari-extensies installeren op je Mac, beheren en verwijderen

Met Safari-extensies voeg je extra functies toe aan de Safari-webbrowser. Lees hier hoe je extensies kunt installeren, bijwerken en verwijderen.

Via deze link kun je de Safari-extensies in de Mac App Store bekijken.

De selectie is momenteel nog beperkt. Er staan wel een paar populaire en bekende namen tussen zoals PiPifier, Blogo, Speedifier en Kaspersky’s wachtwoordmanager, maar niet de eerder genoemde plug-ins van 1Password, Evernote en Pinterest.

Safari Extensies in Mac App Store

De honderden andere extensies moet Apple nog overzetten. Er is ook nog geen speciale categorie aangemaakt, dus het lijkt op een klus die nog onderhanden is bij Apple. Het voordeel van overzetten naar de Mac App Store is dat je op een centrale plek terecht kunt en dat je bovendien kunt zien of je een bepaalde extensie reeds hebt gedownload.

Bekijk ook

Deze 8 superhandige Safari-extensies moet je eens proberen

Wil je meer met Safari-extensies doen, dan hebben wij 8 handige tips voor extensies waarmee je meer uit je Safari-browser haalt. Probeer ze eens!

Safari

Safari is de Apple's eigen webbrowser die standaard beschikbaar is op iPhone, iPad en Mac. Safari draait op WebKit, de motor achter de browser en ondersteunt alle huidige internetstandaarden. Safari heeft allerlei handige functies, zoals het instellen van favoriete websites, bladwijzers, het Safari-privacyrapport, het aanmaken van Safari-profielen en nog veel meer. De browser krijgt regelmatig nieuwe functies, samen met grote iOS-, iPadOS- en macOS-updates. Lees hier alles over Safari en nuttige tips.

Safari

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.