US presidentskandidaat Ron Paul probeert kiezers te trekken met iPhone

De republikeinse presidentskandidaat Ron Paul wordt steevast gezien met een iPhone. Het heeft hem veel publiciteit opgeleverd, al lijkt hij er wel een bepaald soort publiek mee te trekken. Of hij daar zo blij mee moet zijn?

Ron PaulRon Paul is nu al met voorsprong onze favoriete kandidaat voor het Amerikaanse presidentschap – ware het niet dat de Republikeinse kandidaat vooral door racistische blanke mannen wordt gesteund. Ron Paul is een anti-globalist en een magneet voor nazi-netwerken beweren sommigen. Maar Ron heeft ook iets goeds te brengen: hij is tegen de gewraakte belasting op internet, maar belangrijker nog: hij gebruikt een iPhone.

Lange tijd wist niemand wie Ron Paul was, maar sinds hij een paar keer bellend met een iPhone werd gesignaleerd kan zijn reputatie niet meer stuk. De campagne heeft gewerkt: Ron Paul is inmiddels al opgeschoven naar een positie als top 3 kandidaat. In die top drie staan verder nog jurist Rudolf Giuliani, voormalig burgemeester van New York, gevolgd door acteur Fred Thompson ($6,4 miljoen) en op drie Ron Paul.

Bij de Washington Post zijn alle presidentskandidaten te zien en je kunt er ook bekijken hoeveel ze van de miljoenen al hebben uitgegeven. Daar is ook te zien dat het bij Hillary Clinton om nog veel grotere bedragen gaat: zij heeft al $26 miljoen ingezameld en nog $50 miljoen achter de hand. Een andere populaire kandidaat is de ‘rock star’ kandidaat Barack Obama, die van lekker weer houdt: hij woont in Indonesië en Hawaii.

In de polls zijn er eigenlijk maar vier serieuze kandidaten: Hillary Clinton gaat bij de Democraten (39%) aan kop, met bijna dubbel zoveel stemmen als Barack Obama (20%). Bij de Republikeinen doet Rudy Giuliani (28%) het goed, maar hij heeft Fred Thompson op z’n hielen (27%). De rest van de democratische en republikeinse kandidaten komt niet hoger dan 15%, zo blijkt uit de poll van CNN. Er zijn nog veel meer polls uitgevoerd, maar die komen grotendeels tot dezelfde cijfers: als er geen tussentijdse verrassingen opduiken gaat de eindsprint tussen Clinton, Giuliani en Thompson.

Met dank aan onze vaste nieuws-submitter Michel!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 oktober 2007, 18:32
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.