RipCode kan Flash op iPad tonen

RipCode kan ervoor zorgen dat sites met Flash-bestanden toch op de iPad te raadplegen zijn. De dienst levert realtime omzetting, maar de bronsite moet er wel aan meewerken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ripcodeRipCode heeft een oplossing aangekondigd met de naam TransAct Transcoder V6. Het houdt in dat de oplossing Flash-gebaseerde bestanden en videostreams afvangt en ze omzet naar een formaat dat de iPad wél kan afspelen. Het gebrek aan Flash-ondersteuning is één van de minpunten van de iPad, waarbij Apple HTML5 naar voren schuift als alternatief. Maar lang niet alle content op internet is daar al geschikt voor. Met RipCode’s Transactional Transcoding-platform zou het allemaal wel moeten lukken. Websitemakers hoeven niet naar HTML5 over te stappen of hun complete videocollectie te converteren, zoals YouTube heeft gedaan.

Het omzetten van de Flash-video’s gebeurt ‘in the cloud’ en kan niet alleen QuickTime maar ook andere bestandsformaten leveren. Aparte software of aanpassingen op de bronsites zijn volgens RipCode niet nodig. Toch betekent het niet dat je opeens alle Flash-sites kunt bezoeken, want ook al hoeven de sites zelf geen conversie te doen, ze moeten de technologie wel ondersteunen. De geleverde resolutie varieert van QVGA tot 1080i/1080p.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 februari 2012, 14:37
Categorie iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.