App Store icoontjes

Apple haalt mijlpaal: $50 miljard uitgekeerd aan ontwikkelaars

Tim Cook heeft bekendgemaakt dat Apple 50 miljard dollar aan ontwikkelaars heeft uitgekeerd, een recordbedrag. De inkomsten uit de App Store groeien ook nog behoorlijk.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

App-moeheid? Aan de cijfers van Apple is het niet af te lezen. Tim Cook heeft via Twitter bekendgemaakt dat de App Store een nieuwe mijlpaal heeft bereikt. In juli 2016 werd een recordomzet geboekt in de App Store, waardoor nu in totaal 50 miljard is uitgekeerd aan ontwikkelaars.

App Store icoontjes

50 miljard voor ontwikkelaars

De App Store bestaat sinds de zomer van 2008, dus Apple heeft 8 jaar erover gedaan om dit bedrag van 50 miljard dollar te halen. Omdat Apple 30% opstrijkt, kun je makkelijk becijferen dat Apple zelf in die periode 21 miljard dollar heeft verdiend aan de softwarewinkel. De omzet van de App Store groeide vooral in de afgelopen jaren, naarmate steeds meer mensen een iPhone of iPad in huis haalden.

Puntje van aandacht is wel dat de meeste inkomsten worden binnengehaald door de grote partijen, zoals de makers van Mobile Strike, Candy Crush Saga en Clash of Clans. Zij staan al maandenlang (en soms al jarenlang) steevast in de lijst van apps die het meeste geld hebben opgebracht.

Tim Cook vertelde tijdens de presentatie van de afgelopen kwartaalcijfers dat er nooit eerder zoveel omzet met de App Store was gemaakt. Vergeleken met een jaar geleden was er zelfs sprake van een groei van 27 procent. Het gemiddelde bedrag dat een gebruiker in de App Store uitgeeft is ook nog nooit zo hoog geweest, aldus Apple. Cook verwacht dat de komende twaalf maanden de inkomsten uit diensten zodanig zullen groeien, dat het een bedrijf zou kunnen zijn. Het gaat daarbij om inkomsten uit de App Store, iTunes Store, Apple Music, iCloud en AppleCare.

Dat de omzet in juli zo goed liep, is misschien wel te danken aan de zomerhit van 2016: Pokémon Go. Deze game staat in de lijst van meest verdienende apps al dagenlang bovenaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 augustus 2016, 9:09
Categorie Apple
Onderwerpen app store, tim cook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.