R2-D2 astromech met iPhone-bediening

Glenn heeft een iPhone-bediening voor zijn astromech R2-D2 gebouwd. De rotatie van het hoofd is via touchscreen en accelerometer te bedienen.

astromechEen R2-D2 is een robotje uit de Star Wars-films, bedoeld om reparaties aan de buitenkant van een vliegend ruimteschip uit te voeren. R2-D2 heeft magnetische voeten, waarmee hij zich aan het ruimteschip vastkleeft. iPhone-gebruikers denken dan meteen aan het robotje uit Toy Bot Diaries, die ook magnetische voeten en een grijparm heeft, maar in de populaire cultuur kun je zo’n R2-D2 overal tegenkomen als stereotiep model voor een robot. Leuk om thuis te hebben. Dat dacht ook Glenn, een robotfreak die voor de verjaardag van zijn zoontje zelfs een taart in robotstijl liet aanrukken. Thuis heeft Glenn ook zo’n astromech rondwandelen. Het plan is nu om de R2 te bedienen via een iPhone.

Op dit moment is de robot alleen te bedienen met een gigantische IFI Robotics Isaac16-afstandsbediening, die hieronder bij 1:46 minuut even in beeld komt.

Het plan is om dit straks helemaal met de iPhone te doen, inclusief het afspelen van geluidjes en het sturen van berichten naar het display op z’n hoofd. Glenn kan al wel de motor met de accelerometer en het touchscreen bedienen. Op het scherm kan hij knoppen aantikken en vingerbewegingen maken.

In drie korte filmpjes laat Glenn zien hoe ver hij is gevorderd. Hieronder zie je hoe het hoofd van de robot ronddraait als je de accelerometer gebruikt:

Datzelfde is ook mogelijk door je vinger over het touchscreen te laten glijden:

En in het derde filmpje is te zien hoe je met het touchscreen de servorotatie kunt besturen:

Het hele project is te volgen op Glenn’s Astromech.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 mei 2009, 10:28
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.