PXL maakt iPhone-applicaties bereikbaar voor de massa

Vanaf zondag is PXL beschikbaar, een hulpmiddel voor Mac OS X die het installeren van homebrew-software en de jailbreak van de iPhone uit handen neemt. Mensen zonder technische kennis kunnen daarmee met een paar kliks software installeren.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

PXL, homebrew voor de massaVanaf zondag is het verkrijgbaar: PXL, een nieuwe Mac OS X applicatie die het installeren van software op de iPhone verrassend simpel maakt. Met een paar kliks installeer je nieuwe software op de iPhone, zodat zelfs onhandige types met homebrew-software aan de slag kunnen. Aangepaste iPhone-software zoals iPhoneNES gaat mainstream!

PXL is ontwikkeld door een lid van de iPhone-developerscommunity, met de nickname Sparks. Het zorgt ervoor dat je makkelijk custom applicaties op de iPhone kunt installeren en zorgt automatisch voor de benodigde jailbreak. Kennis van Terminal of SSH is daarmee niet meer nodig. Sparks denkt de software zondag af te ronden en beschikbaar te stellen.

PXL bestaat uit twee onderdelen: een PXL desktop-applicatie die de verbinding met de iPhone regelt en beschikbare software in de gaten houdt. Daarnaast is er een kleine server-applicatie op de iPhone nodig, die ‘terugpraat’ naar de desktopapplicatie en het installeren en deïnstalleren van software regelt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 april 2015, 15:54
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.