Pwn2Own op 24 maart: hack een iPhone, win 10.000 dollar

Dit jaar vindt op 24 maart de Pwn2Own hackerswedstrijd weer plaats. Hackers moeten proberen de beveiliging van een iPhone, Blackberry, Android- en Nokia-toestel te doorbreken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iPhone Pwn FotowedstrijdDe jaarlijkse Pwn2Own hackerswedstrijd komt er weer aan. Dit jaar is er in totaal voor $15.000 aan prijzen te winnen voor mensen die als eerste de beveiliging van een iPhone, Blackberry Bold 9700 , Motorola Droid of een Nokia-smartphone met Symbian S60 (waarschijnlijk de Nokia E62) weten te doorbreken. De hackers mogen de toestellen niet in handen nemen, maar moeten op afstand door het uitvoeren van code zorgen dat ze toegang krijgen tot de toestellen. Dit levert de winnaar $10.000 op. Als je vervolgens ook nog meedoet aan TippingPoint’s Zero Day Initiative maak je kans op nog eens $5.000. TippingPoint is de sponsor van het evenement. Het prijzengeld is in vergelijking met vorig jaar 50% omhoog gegaan, maar de meeste deelnemers zullen vooral meedoen vanwege de eer.

Tijdens Pwn2Own zal de aandacht weer op twee gebieden zijn gericht: het hacken van browser en mobiele besturingssystemen. De wedstrijd wordt voor de vierde keer georganiseerd. Mac en iPhone zijn daarbij niet altijd het meest veilig, zoals veel mensen denken. Vorig jaar wist security-onderzoeker Charlie Miller binnen vijf seconden in te breken op een Mac. Bij de mobiele besturingssystemen is de uitkomst nog niet zo zeker: vorig jaar overleefden alle vijf smartphones de Pwn2Own hackerswedstrijd. Omdat mobiele telefoons beperkte hoeveelheid geheugen en processorkracht hebben, werken veelgebruikte exploit-technieken niet zomaar.

Pwn2Own vindt plaats tijdens de CanSecWest-beveiligingsconferentie in Vancouver, Canada.

Meer info: Tipping Point

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 februari 2010, 12:45
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.