Push-email mogelijk op iPhone

Maak je gebruik van IMAP op je iPhone en zoek je al een tijdje naar ondersteuning voor Push-IMAP? Een slimme programmeur heeft met het iPhone-programma ImapIdle hier een oplossing voor gevonden.

IMAP iPhoneDe iPhone biedt ondersteuning voor IMAP-mail, maar helaas niet de gewenste Push-IMAP zoals die wellicht bekend is van de Blackberry, Windows Mobile of andere mobiele devices. Push-IMAP zorgt ervoor dat de e-mail meteen op je iPhone binnenkomt in plaats van na een instelbaar aantal minuten zoals nu het geval is. Een slimme programmeur heeft hier wat op gevonden en ImapIdle beschikbaar gemaakt voor de iPhone.

Het programma is nog in een eerste betafase, maar de eerste features werken al en in de meest recente versie 0.6 is ondersteuning voor SSL en Gmail IMAP toegevoegd. Na installatie van ImapIdle wacht het programma in de achtergrond op nieuwe IMAP-mail, zelfs in slaapstand of standby. Zodra er nieuwe e-mail is word je gewaarschuwd met een waarschuwingstoon en een popup, waarna ImapIdle Mail.app zal opstarten zodat de e-mail ook daadwerkelijk kan worden opgehaald.

Omdat het programma continu in de achtergrond draait, moet uiteraard wel de verbinding open blijven via Wi-Fi of GPRS. Houd er dus wel rekening mee dat dit voor een deel ten koste zal gaan van de batterijduur. Dat geldt overigens niet alleen voor de iPhone, maar voor elk mobiel device met IMAP IDLE of Push-IMAP.

Het programma is niet voor iedereen even interessant, omdat niet veel internetproviders IMAP IDLE aanbieden. Zit je bij XS4ALL, dan kun je gebruikmaken van Push-IMAP. Heb je een eigen domainnaam en maak je voor de webmail daarvan gebruik van Horde(IMP), dan is de kans heel groot dat je daar ook IMAP IDLE hebt. En uiteraard moet je het programma alleen installeren als je de verminderde batterijduur voor lief neemt en je graag meteen je e-mail wilt kunnen lezen.

Meer uitleg en instructies vind je op de website van de maker: ImapIdle for iPhone.

Via: Uneasy Silence

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 november 2007, 13:35
Categorie iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.