Protect Your Privates

Deze app laat je berichten verwijderen voor de ander ze leest

Met Protect Your Privates weet je zeker dat niemand anders je persoonlijke berichten leest en kun je zelfs een bericht verwijderen voor de ontvanger hem gezien heeft.

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt: je bent dronken en stuurt een berichtje naar iemand waar je later veel spijt van krijgt. Na een paar minuten heb je door wat je gedaan hebt, zie je dat de ontvanger het bericht wel leest maar geen antwoord geeft en jij voelt je verschrikkelijk. Nu is er een app die dit kan voorkomen: Protect Your Privates (link) laat je berichten verwijderen voor de ander ze gelezen heeft.

Protect Your Privates

Protect Your Privates laat je veilig berichten en foto’s sturen

Protect Your Privates heeft een speciale ‘recall’-knop waarmee je het verzonden bericht kunt verwijderen van de server, waardoor het voelt alsof hij nooit bestaan heeft. Ideaal, want de ander kan je gênante bericht niet lezen en jij voelt je niet vreselijk. Wil je echter gebruikmaken van deze feature, dan moet je wel snel zijn. Het verwijderen van het bericht werkt namelijk alleen als de ander deze nog niet geopend heeft.

Berichten zijn versleuteld
Ander voordeel is dat de applicatie volledig versleuteld is, zodat niemand mee kan lezen met je berichten. Het is zelfs mogelijk om een ‘self destruct’ mee te geven aan een bericht, zodat je zeker weet dat niemand anders de tekst ooit leest. Hiermee wordt een bericht na 24, 12 of 3 uur automatisch verwijderd, ook van de servers. Wanneer dit precies gebeurt, kun je zelf instellen.

Daarnaast heeft Protect Your Privates een manier gevonden om screenshots tegen te gaan. Niemand kan dus een screenshot maken van je bericht of foto, maar doorsturen is ook niet mogelijk. Het bericht dat je stuurt is alleen voor de ontvanger en niemand anders.

Doordat de applicatie controleert of je de telefoon wel rechtop houdt, kan de ontvanger het bericht alleen lezen als hij of zij dit inderdaad doet. Is de telefoon niet rechtop? Dan wordt het bericht niet geopend. Ook moet het gezicht van de ontvanger voor de camera zijn, wil hij het bericht lezen. Ten slotte kun je gebruikmaken van ‘touch security’, wat inhoudt dat je het scherm moet blijven aantikken om een foto, video of een bericht te zien. Deze drie features kun je alledrie gebruiken of afzonderlijk, door ze bij je instellingen aan te vinken.

Maar deze applicatie is bovenal gewoon een berichtenapp, waarmee je tekst, video’s foto’s kunt sturen en zelfs op afbeeldingen kunt tekenen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 april 2016, 20:00
Categorie Apps
Onderwerpen berichten, beveiliging, chatten, security

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.