PositionApp geeft inzicht in succes van iPhone-applicaties

PositionApp is een nieuwe iPhone-applicatie waarmee je de positie van applicaties in diverse App Stores wereldwijd kunt volgen. Je kunt ook de historie tot een halfjaar terug zien.

positionappOntwikkelaar ustwo heeft samen met AdMob een nieuwe iPhone-applicatie gemaakt, waarmee je kunt kijken hoe populair applicaties in bepaalde landen zijn. PositionApp is bedoeld voor ontwikkelaars, maar ook voor gewone gebruikers. Je hoeft met deze app niet steeds in iTunes van te land wisselen om een indruk te krijgen hoe goed een bepaalde app in bijvoorbeeld Portugal, de VS of Australië verkoopt. Bovendien kun je ook zien of een applicatie omhoog of omlaag gaat in de lijst. Je krijgt ranglijsten te zien van de 300 bestverkochte applicaties, in alle categorieën en landen waarin de App Store beschikbaar is. PositionApp is ter introductie gratis te downloaden.

Met tienduizend nieuwe apps die per week bij Apple worden aangeboden, is het lastig om overzicht te houden. Bij PositionApp kun je 6 maanden teruggaan. Je kunt ook favorieten selecteren, om op je persoonlijke dashboard te volgen. De grootste klimmers in de top 100 en de top 300 zijn te zien en je kunt vanuit de applicatie ook meteen elke kanshebber uit de top 300 aanschaffen. Om te kunnen gebruiken heb je iPhone OS 3.0 of hoger nodig.

positionapp screens

Alternatieven zijn AppRankings (€2,39) en App Rank Pro (€2,99), twee applicaties waarmee je eveneens de positie van applicaties in diverse App Stores wereldwijd kunt volgen.

Downloaden: PositionApp (ter introductie gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 februari 2010, 20:20
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.