Pinterest heeft nu 30 miljard pins en bijzondere nieuwe zoekfunctie

Prikbord-app Pinterest voor iPhone en iPad heeft nu 30 miljard pins en een nieuwe zoekfunctie met handige gidsen om inspiratie op te doen.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

zoeken pinterest

Het gaat goed met Pinterest. De prikbord-app heeft nu 30 miljard pins en 750 miljoen borden. Daarmee is het totale aantal pins 50 procent gestegen ten opzichte van 6 maanden geleden. Die cijfers heeft Pinterest in een blogpost bekend gemaakt, vergezeld van ander leuk nieuws: de nieuwe ‘guided search’ zoekfunctie. Nu vernieuwen zoveel sociale netwerken zo nu en dan de zoekfunctie, maar met deze update pakt Pinterest het anders aan. Zo is het zoeken in de app nu volledig afgestemd op de mobiele gebruiker, met handige gidsen waarin zoekresultaten zijn gegroepeerd en veel vegen en tikken en in plaats van typen.

‘Guided search’ is volgens de makers bedoeld voor vragen die niet één vastomlijnd antwoord hebben. Het punt is om mensen zichzelf te laten leiden naar waar ze willen gaan, aldus CEO Silbermann tegenover Re/code. Andere bedrijven zoals Google en Bing gebruiken vaak dezelfde taal als ze over de toekomst van zoekfuncties praten, maar bedoelen dan vaak het leren van voorkeuren en gewoontes van gebruikers, om zo te anticiperen op wat ze zouden willen weten. Silbermann wil juist dat mensen het zelf doen, op een manier die hen inspiratie geeft. “Zoeken tot nu toe is echt gericht op het verkrijgen van informatie. Feitelijke vragen, feitelijke antwoorden. Dus namen we een stap terug en bouwden we een zoekmachine die meer om exploratie draait, om ontdekking.”

voorbeeld guided search pinterestgidsen pinterest

Klinkt mooi natuurlijk, maar hoe ziet dat in de praktijk eruit? Als je naar een bepaalde haarstijl, vakantiebestemming of lekker recept zoekt tik je een zoekterm in, waarna je een bovenin een horizontale balk met gidsen te zien krijgt. In deze gidsen zijn alle resultaten van jouw zoekterm in deelonderwerpen gesorteerd. Als je zoekt op ‘healthy recipes’ krijg je bijvoorbeeld gidsen ‘On a Budget’, ‘Lunch’, en ‘Dinner’ te zien. Door hier op te tikken specificeer je de zoekterm en krijg je nieuwe pins te zien. Als je het nog specifieker wil hebben kun je op het plusje tikken en eigen extra zoektermen invullen.

Al met al weten we niet of we de nieuwe zoekfunctie nou zo revolutionair vinden als de makers zelf, maar twee dingen kunnen we niet ontkennen: hij werkt als een trein en maakt inspiratie opdoen een fluitje van een cent.

Downloaden: Pinterest (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 22:24
Onderwerp pinterest

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.